Δολοφονία Άλκη: Καρφώνουν ο ένας τον άλλον οι βασικοί ύποπτοι. Δείχνουν τον δρεπανοφόρο

Δολοφονία Άλκη: Καρφώνουν ο ένας τον άλλον οι βασικοί ύποπτοι. Δείχνουν τον δρεπανοφόρο

Σε δύο ορκισμένους εχθρούς έχουν μετατραπεί ο 21χρονος με το δρεπάνι και ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος», καθώς ο ένας ρίχνει την ευθύνη του φόνου στον άλλο.
Δύο άσπονδοι φίλοι, μαζί καθόλη τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Άλκη, σήμερα όμως είναι ορκισμένοι εχθροί με τον ένα να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο.

Από την πλευρά του ο 21 ετών με το δρεπάνι και από την άλλη ο 25χρονος με το μαχαίρι «Αθηναίος». Κανείς δεν ομολογεί πως έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη.

Και οι δύο επέβαιναν στο γκρι όχημα που εντόπισε πρώτο την παρέα του Άλκη στα σκαλάκια επί της οδού Γαζή. Ο 21χρονος βγαίνει με το δρεπάνι από το πίσω κάθισμα  και ο 25χρονος από τη θέση του συνοδηγού βγαίνει με μαχαίρι τύπου καραμπίτ. Στην απολογία του ο νεαρός με το δρεπάνι είχε υποστηρίξει πως ο 25χρονος με το μαχαίρι σκότωσε τον Άλκη, όμως αυτός από την πλευρά του έριξε ξανά όλη την ευθύνη στον 21χρονο.

«Έδωσα δύο τσιμπιές με το μαχαίρι (καραμπίτ) στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού που ήταν όρθιο, χωρίς να ξέρω ποιος είναι. Υπήρχε αναταραχή, ακολούθησε κυνηγητό και έφυγα από εκεί», δήλωσε ο 25χρονος Αθηναίος.

«Φωτογραφίζουν» τον ίδιο
Τον «δρεπανοφόρο» της συμπλοκής, τον 21χρονο Ι.Κ., «φωτογράφισαν» σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες ως τον δράστη των μαχαιρωμάτων στον Άλκη.

«Όταν έφτασα στο σημείο το επεισόδιο είχε τελειώσει και γύρισα στο αυτοκίνητο», δήλωσε ο 22χρονος Δ.Χ, ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου.

Ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση, υποδεικνύοντας άλλον ως τον υπαίτιο της δολοφονίας. Ισχυρίζεται πως ο 25χρονος, επονομαζόμενος και «Αθηναίος», ήταν εκείνος που με ένα μαχαίρι τύπου καράμπιτ κατάφερε το χτύπημα στο πόδι του Άλκη που του έκοψε τη μηριαία αρτηρία.

Όλοι οι συλληφθέντες προσπαθούν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ότι βρισκόταν μακριά από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλκής και ότι δε συμμετείχαν στην επίθεση πάρα το γεγονός ότι βρίσκονταν στο σημείο.

«Ζητώ συγγνώμη που ήμουν εκεί. Ήμουν γύρω από το αυτοκίνητο, δεν πήγα καθόλου στο σημείο», είπε ο 23χρονος Σ.Σ.

Τη Δευτέρα αναμένεται η απολογία του 20χρονου αλβανικής υπηκοότητας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 12ου δράστη, που όπως είναι γνωστό, ήταν ο οδηγός του τρίτου αμαξιού το οποίο παραμένει επίσης άφαντο.

Δολοφονία Άλκη: Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη- Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Για το θέμα της δολοφονίας του Άλκη τοποθετήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του ο οποίος προανήγγειλε μεταξύ άλλων ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα μπαίνουν στο γήπεδο μόνο με εισιτήριο διαρκείας.
Η αποτρόπαια δολοφονια του 19χρονου Αλκη στην Θεσσαλονίκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το θέμα της οπαδικής βίας και προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν ήδη καταθέσει  τις προτάσεις τους, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Μεταξύ άλλων θα υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών,έλεγχος και επιτήρηση στις λέσχες φιλάθλων και τους συνδέσμους, ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, οι οργανομένοι φίλαθλοι θα μπαίνουν στο γήπεδο μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Καμία επαφή με τους δολοφόνους»
Ξεκάθαρο είναι και το μήνυμα που έστειλε από την πρώτη στιγμή και η οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη ζητώντας η δική τους απώλεια να είναι και η τελευταία.

«Δεν θέλω εκδίκηση, θέλω δικαίωση.Είναι κομμάτι της δικαιοσύνης. Ό,τι πει η δικαιοσύνη» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Η μητέρα του 19χρονου Άλκη ζήτησε να μην επιχειρηθεί καμία προσέγγιση από την πλευρά των δραστών του στυγερού εγκλήματος μέσω των συνηγόρων τους και να σταματήσει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας.

«Τους δολοφόνους τους παραδίδω στην ελληνική δικαιοσύνη . Να σταματήσει εδώ το όποιο επικοινωνιακό παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα του 19χρονου, Μελίνα Καμπανού.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε οπαδικούς συνδέσμους σε ολόκληρη την χώρα. Στην Αττική ελέχθηκαν 21 λέσχες φιλάθλων και διαπιστωθηκε ότι 12 από αυτές δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας ενώ σε τρία  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες και μια σιδερογροθιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα