Χανιά - Γηροκομείο: Έκρυβαν τροφίμους στην ταράτσα - Εξαφάνιζαν ολόκληρα δωμάτια

Έναν μικρό θησαυρό ανακάλυψαν οι αρχές στο σπίτι της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου των Χανίων με 105.000 ευρώ σε μετρητά, πάρα πολλά κοσμήματα τεράστιας αξίας και μεταξύ τους και βέρες που φέρονται να ήταν των ανθρώπων που κατέληξαν στο γηροκομείο κολαστήριο.
Oι δυο ιδιοκτήτριες μητέρα και κόρη μαζί με 5 εργαζόμενους της δομής που συνελήφθησαν χθες, κατηγορούνται για τριάντα θανάτους και 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε μια υπόθεση θρίλερ όπου εμπλέκονται 36 άτομα.

Είναι το πρόσωπο που πριν από έναν χρόνο αναζητούσαν οι πάντες η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά μιλούσε για όλους και για όλα στο LIVΕ NEWS προαναγγέλοντας πως θα κάνει μηνύσεις και αγωγές , ένα χρόνο μετά συνελήφθη.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν τα πάντα, το LIVE NEWS στις 27 Απριλίου είχε αποκαλύψει την υπόθεση ακινήτου, η μεταβίβαση του οποίου γεννά ερωτήματα.

Τα συμβόλαια που αποκαλύπτει το LIVE NEWS ανέφεραν αγοραπωλησία αστικού ακινήτου αντί τιμήματος 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας 157.651, 46 ευρώ.

Συγγενής ηλικιωμένης κατήγγειλε την μεταβίβαση που έγινε ενώ η ηλικιωμένη έμενε στο γηροκομείο, το ακίνητο μεταβιβάστηκε σε συγγενικό πρόσωπο εργολάβου που έκανε εργασίες στο γηροκομείο και μάλιστα τα λεφτά δόθηκαν σε μετρητά στην ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με την δικογραφία στους ηλικιωμένους χορηγούνταν ισχυρά ψυχοφάρμακα για να είναι σε καταστολή η έρευνα έφερε στο φως παράνομες συνταγογραφήσεις  ύψους 3.000.000 ευρώ. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκαν 68 θάνατοι τροφίμων, όλοι από φερόμενη αιτία, καρδιακή ανακοπή και με υπογραφή από τον ίδιο γιατρό, πρώην εργαζόμενοι κάνουν καταγγελίες σοκ.

Η έρευνα των αρχών αποκάλυψε πως η λίστα αναμονής ήταν μεγάλη για το γηροκομείο που όπως βλέπουμε σε αυτά τα πλάνα αρχείου είχε προς τα έξω την εικόνα άριστου ιδρύματος. Είμαστε στο 2016, Θέλοντας να δείξει στην κοινωνία της Κρήτης την… καλή του πλευρά, διαφήμιζε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. οι υπεύθυνοι διοργάνωναν εκδηλώσεις ψυχαγωγίας των τροφίμων του ιδρύματος.

Η φιλοξενία κόστιζε από 900 ως 1200 ευρώ το μήνα με την τροφή για τον κάθε ηλικιωμένο να μη ξεπερνά τα 0,55 λεπτά καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το προσωπικό του γηροκομείου γνώριζε πότε θα γινόταν έλεγχος στον οίκο ευγηρίας και έκρυβαν τους υπεράριθμους τροφίμους στην ταράτσα αλλά και «εξαφάνιζαν» ολόκληρα δωμάτια με γυψοσανίδες, καθώς το γηροκομείο έχει άδεια μόνο για 16 κρεβάτια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα