Θεοδωρικάκος: Μπορεί να εμπλέκεται κι άλλο πρόσωπο στη δολοφονία του Άλκη – Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έρευνα

Θεοδωρικάκος: Μπορεί να εμπλέκεται κι άλλο πρόσωπο στη δολοφονία του Άλκη – Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έρευνα

Την αποκάλυψη ότι υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και διαφεύγει της σύλληψης έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αν και απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υπογράμμισε ότι η αστυνομία θα φτάσει ως το τέλος και θα όποιος εμπλέκεταιμ θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 

«Είχαμε πει από την πρώτη μέρα ότι είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον “μεγάλο” που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Παρακολουθώ στενά την έρευνα και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η αστυνομία τις τελευταίες έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και κλείνει παράνομους συνδέσμους «φιλάθλων» που είναι άντρα χουλιγκανισμού, βιαιοτήτων και εγκληματικότητας. «Έχουν κλείσει ήδη 11 τέτοιοι σύνδεσμοι και σήμερα θα γίνουν 18 επιπλέον έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα», επισήμανε. 

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας πέρασαν πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη 
Ανάμεσα στα άτομα που απολογούνται σήμερα είναι και ο 25χρονος που κατονομάστηκε από τον 21 ετών συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον άτυχο 19χρονο, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του Απόστολο Λύτρα, ο εντολέας του υπέδειξε στις αρχές, αλλά και στην ανακρίτρια, το σημείο όπου παράτησαν το φονικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε το μοιραίο βράδυ.

Ο 20χρονος κατηγορούμενος που το βράδυ της Πέμπτης παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές αναμένεται να μεταχθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας θα επικυρώσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

“Ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας. Θα πάρουμε προθεσμία, θα πάρουμε τη δικογραφία και τα επόμενα 24ωρα θα είμαστε σε θέση να καθορίσουμε την υπερασπιστική του θέση”, δήλωσε στην ΕΡΤ1, ο συνήγορός του.

 Χθες απολογήθηκαν τρεις ακόμη συλληφθέντες, ανάμεσα τους κι ο προαναφερόμενος 21 ετών κατηγορούμενος, και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μέχρι στιγμής απολογήθηκαν και προφυλακίστηκαν έξι άτομα για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα