Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία. Δεν τον σκότωσα εγώ

Δολοφονία Άλκη:  Παραδόθηκε ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία. Δεν τον σκότωσα εγώ

Ο δικηγόρος του 20χρονου ο οποίος είναι ένας από τους υπόπτους για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη, είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές προκειμένου να συλληφθεί και να εκδοθεί στην χώρα μας. Η σύλληψη του 20χρονου έγινε στην Κορυτσά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς στην Κορυτσά είπε: «ήμουν στο περιστατικό, δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που τον σκότωσε».

Ο 20χρονος είχε διαφύγει στην Αλβανία, μαζί με την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Ωστόσο, πλέον θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να λογοδοτήσει, ισχυριζόμενος (κι αυτός) ότι ο ρόλος του στην επίθεση στο Χαριλάου ήταν περιφερειακός. 

Ο δικηγόρος Παρασκευάς Σπυράτος που τον εκπροσωπεί εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης (10.02.2022) στα δικαστήρια και έκανε γνωστό ότι ο 20χρονος προτίθεται να παραδοθεί εντός της ημέρας σε αστυνομικό τμήμα σε, άγνωστη για την ώρα, πόλη της Αλβανίας και θα ζητήσει την έκδοσή του στην Ελλάδα, αφού μόνο έτσι μπορεί να γίνει. 

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συμφωνήσει για την έκδοσή του. Κάνω μια παρένθεση να πω ότι ο κ. Κούγιας, είχε δηλώσει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα