Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος κατηγορούμενος. Κούγιας: Υπάρχει υποκίνηση οπαδικής βίας

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος κατηγορούμενος. Κούγιας: Υπάρχει υποκίνηση οπαδικής βίας

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έρχονται καθημερινά, την ώρα που οι εμπλεκόμενοι στην ενέδρα θανάτου που έστησαν στον άτυχο φίλαθλο του Άρη αρχίζουν να μιλούν και να δίνουν πρόσωπα και ονόματα για τον ρόλο τους στην δολοφονική επίθεση.
«Ο νόμος δεν εφαρμόζεται και αυτό δεν είναι φαινόμενο της Θεσσαλονίκης, είναι όλης της Ελλάδας. Βλέπω τα μάτια των γονιών του Άλκη και τρομάζω. Πριν από λίγα χρόνια υπήρχε από το υπουργείο Αθλητισμού ένας σκληρός νόμος, που έλεγε πώς τιμωρείται ο παραβάτης, και ο οποίος εν τέλει καταργήθηκε γιατί θα έπρεπε να συνετιστούμε και δεν θέλαμε. Έχει τίμημα η ζωή ενός ανθρώπου τελικά;», τόνισε αρχικά η αντιπεριφεριεάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

«Οι παράνομοι σύνδεσμοι θα κλείσουν και έτσι δεν θα υπάρχει ανοχή σε αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες. Η εγκληματική οργάνωση έχει δομή και εναλλασόμενους ρόλους. Εάν αποδειχθεί ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση, θα υπάρχουν και άτομα που έχουν «οπλίσει» το χέρι των δραστών, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βγει στο φως», δήλωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Καταρχάς είδαμε ότι χωρίστηκαν οι δικογραφίες. Ωστόσο, δύο φαίνεται πως έχουν εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη και κάποιοι αυτών ήταν οι συνεργοί. Και μόνο η παρουσία κάποιοων δραστών σε μία τέτοια στυγερή δσολοφονία δικαιολογεί την ψυχική συνέργεια. Υπάρχει διττός δόλος του ηθικού αυτουργού και του συνεργού»,συμπλήρωσε η κ. Βαρελά.

Αλέξης Κούγιας: «Υπάρχει υποκίνηση οπαδικής βίας»
Η ανάδειξη αυτής της εικόνας έγινε κατόπιν επιθυμίας των γονιών του 19χρονου. Αυτή την εικόνα, εκείνος που μου την έστειλε μού είπε ότι ανέβηκε μετά την διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ- Άρης. Διαστάυρωσα ότι υπάρχει όντως η φωτογραφία και ενημέρωσα. Δέχομαι απειλές μετά τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας, ωστόσο δεν με αγγίζει αυτό. Αυτή η φωτογραφία μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να σημαίνει και τίποτα», δήλωσε ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα