Δολοφονία Άλκη: Οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ οι συλληφθέντες – Ένταση στα δικαστήρια

Δολοφονία Άλκη: Οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ οι συλληφθέντες – Ένταση στα δικαστήρια

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται από το βράδυ Κυριακής οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του 19χρονου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.
Οι αρχές κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε 8 άτομα ενώ με εντάλματα σύλληψης αναζητούνται ακόμη ένας καθώς και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Πρόκειται για 7 ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, όλοι ηλικίας από 19 έως 23 ετών, οργανωμένοι οπαδοί της θύρας 4 του ΠΑΟΚ αρκετοί εξ αυτών σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες κρύβονταν σε συγγενικά σπίτια μετά τη δολοφονία του 19χρονου.

Η αστυνομία όμως κατάφερε να ταυτοποιήσει την παρουσία τους στο σημείο της δολοφονίας μέσα από υλικό από κάμερες ασφαλείας τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ενώ μίλησαν και τα πρώτα αποτελέσματα από εργαστηριακές έρευνες που έγιναν στα φονικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες….και τα οποία τους «έκαψαν».

Ξεκάθαρη εικόνα πλέον φαίνεται πως έχουν οι αστυνομικοί για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη και τον ρόλο που είχε ο καθένας στο δολοφονικό χτύπημα. Την ίδια ώρα οι αρχές έχουνε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και των άλλων 2 που καταζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας έχει έδρα την Αθήνα και ο δεύτερος είναι ο 20χρονος που λίγο μετα τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία…

Ο συγκεκριμένος μαζί με τον 23χρονο βασικο υποπτο της δολοφονίας που έχει συλληφθεί από την Τετάρτη και απολογείται σήμερα είχαν συμμετάσχει σε αιματηρή επίθεση εναντίον οπαδών του Άρη, τον Μάρτιο του 2019 μερικά μόλις μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Είναι σκληρός οπαδός στη θύρα 4 του ΠΑΟΚ και στο πόδι του φέρει τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά. Μάλιστα, το προφίλ του 20χρονου αλλοδαπού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίθει από εικόνες με χούλιγκανς που κυκλοφορούν σε ομάδες και κρατούν ρόπαλα. Στα social media ο 20χρονος φέρεται να εμφανίζεται με το παρατσούκλι «παράνομος».

Στην ανακρίτρια 9 συλληφθέντες – Ένταση και προπηλακισμοί
Oι οκτώ εκ των 9, όλοι τους οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και οι περισσότεροι σεσημασμένοι, συνελήφθησαν κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ενώ καταζητούνται ακόμη δυο ύποπτοι για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη. Αποτυπώματα και DNA τους εντοπίζονται σε ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος. Οι συλληφθέντες είναι επτά Έλληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας από 19 έως 21 ετών.

Όταν οι αστυνομικοί συνόδευσαν στα δικαστήρια κάποιους κατηγορούμενους με χειροπέδες και μαύρα ρούχα, κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, προπηλάκισε άτομα θεωρώντας ότι είναι οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη.

Άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, θεώρησαν ότι πρόκειται για τα μέλη της ομάδας που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και βρίζοντας τους.

Εν μέσω αποδοκιμασιών προσήλθε στα δικαστήρια και ο 23χρονος που ήταν ο πρώτος που είχε συλληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος άλλαξε τους ισχυρισμούς του και παραδέχεται ότι ήταν παρών στη δολοφονική επίθεση.

Έφθασαν οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στα δικαστήρια, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Είχε προηγηθεί η μεταγωγή του 23χρονου, τον οποίοι πλήθος κόσμου αποδοκίμασε.

Αντίστοιχο σκηνικό και με τους υπόλοιπους οκτώ, οι οποίοι μετήχθησαν στο δικαστήριο εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών από εξαγριωμένους πολίτες που πέταξαν πράγματα και τους επιτέθηκαν λεκτικά φωνάζοντας «κοπρόσκυλα», «δολοφόνοι», «καθάρματα», «να σαπίσετε στη φυλακή».

Στο σημείο βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να στήνουν τείχος προκειμένου το εξαγριωμένο πλήθος να μην τους προσεγγίσει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση χούλιγκανς.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία
Η δολοφονία του Άλκη έχει γίνει θέμα και στα αλβανικά ΜΜΕ που σχολιάζουν τη φυγή από τη χώρα του 20χρονου.

Στενός φίλος του 23χρονου που κρατείται είναι ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία και που μαζί οργάνωναν επιθέσεις σε οπαδούς του Άρη.

Για τον 20χρονο, πρόκειται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα