Πινγκ- πονγκ ανακοινώσεων υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Αττικής Οδού για το φιάσκο με τον χιονιά

Πινγκ- πονγκ ανακοινώσεων υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Αττικής Οδού για το φιάσκο με τον χιονιά

Συνεχίζεται με ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το πινγκ- πονγκ για την ανάληψη της ευθύνης για το φιάσκο που ταλαιπώρησε χιλιάδες πολίτες, στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας.
Πέντε ημέρες μετά τις εικόνες χάους, και ενώ οι καταγγελίες των εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική οδό συνεχίζονται, το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ Αττικής Οδού και υπουργείου Κλιματικής Κρίσης συνεχίζεται.

Σε ανακοίνωσή της η Αττική Οδός αναφέρει ότι έθεσε εξαρχής ρητώς αιτήματα προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών – βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου, όπως είχε αποφασισθεί σε αντίστοιχες συγκυρίες στο παρελθόν.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που διέψευσε την εταιρεία.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες οδηγοί προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τον πολύωρο εγκλωβισμό τους στην Αττική Οδό, σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και με τα χιόνια να έχουν καλύψει τα αυτοκίνητά τους.

Σήμερα κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη οδηγό που παρέμεινε στον αυτοκινητόδρομο για πάνω από 16 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγός δεν αποδέχεται το ποσό των 2.000 ευρώ με το οποίο ανακοινώθηκε ότι η Αττική Οδός θα αποζημιώσει όσους εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής χιονόπτωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα