Άρση μέτρων: Απελευθερώνεται το ωράριο και η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση

Άρση μέτρων: Απελευθερώνεται το ωράριο και η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση

Στη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά το πράσινο φως της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.
Έτσι από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου επανέρχεται η μουσική και το κανονικό ωράριο λειτουργίας σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ωστόσο θα αφορά ακόμη μόνο καθήμενους πελάτες.

Ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα παραμένει ως έχει, την επόμενη, όμως, εβδομάδα οι επιστήμονες θα επανεξετάσουν το θέμα.

«Ο ιός δε θα πάψει να είναι κακός»
Σταθερά τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό.

Χθες 112 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με το φονικό ιό. Οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 633, ενώ οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έφτασαν τις 415, με το ΕΣΥ να συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση.

Δε θα τελειώσουμε έτσι εύκολα με την πανδημία, προειδοποιεί ο καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, λέγοντας πως ο ιός θα γίνει ενδημικός στο μέλλον, αλλά όχι ακίνδυνος.

Ξεκινά η διάθεση των αντιικών φαρμάκων
Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διάθεση των αντιικών φαρμάκων. Θα αφορά στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άνω των 18 ετών και έχουν θετικό rapid ή μοριακό τεστ.

Η αίτηση θα γίνεται στη σχετική πλατφόρμα από τον θεράποντα ιατρό τους. Μόλις δοθεί η έγκριση τα χάπια θα αποστέλλονται από τον ΕΟΔΥ στο σπίτι του ασθενούς, και θα τα λαμβάνει σύμφωνα με τις οδηγίες. Από τη διάθεση των χαπιών εξαιρούνται οι έγκυες.

Την ίδια ώρα, μια εβδομάδα παράταση θα δοθεί σε όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν την 3η δόση λόγω κακοκαιρίας, και έτσι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ισχύουν κανονικά έως και τις 7 Φεβρουαρίου. Όποιος έως τότε δεν έχει λάβει την 3η δόση και έχει παρέλθει το 7μηνο θα λογίζεται ως ανεμβολίαστος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα