Δραματικές περιγραφές από την κακοκαιρία – Μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη

Δραματικές περιγραφές από την κακοκαιρία – Μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη

Παρόλο που η κακοκαιρία πέρασε, πολλοί άνθρωποι, που εγκλωβίστηκαν, περιέγραψαν τις δραματικές ώρες που πέρασαν στα χιόνια.

Έχω χάσει τον γιο μου και σήμερα είναι ο χρόνος του και είχα τον γιο μου στα 500 μέτρα πίσω από εμένα και δεν μπορούσα να τον βρω. Μου τελείωσε η μπαταρία και εκεί είναι που τρελάθηκα, δεν μπορούσα να μιλάω με τον γιο μου.

Ο κύριος Δημήτρης είναι ένας από τους ανθρώπους που έμεινε πάνω από δέκα ώρες εγκλωβισμένος στη Λεωφόρο Μεσογείων.

«Παίρνω τηλέφωνο τον γιο μου και του λέω εντάξει είναι ο δρόμος μέχρι εδώ προχωράμε, του λέω έχει κίνηση πολλή έλα σιγά σιγά και από εκεί και πέρα αρχίζει το μαρτύριό μας», δήλωσε ο κ. Δημήτρης.

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας με τον γιο του από την Καλλιθέα με προορισμό το σπίτι τους στην Αρτέμιδα. Πήραν τα δύο τους οχήματα, όμως το μποτιλιάρισμα τους κατέστησε ακινητοποιημένους μέσα στη σφοδρή χιονόπτωση.

«Προχωράγαμε λίγο λίγο λίγο δηλαδή προχωράγαμε ανά μισή ώρα κάναμε πέντε μέτρα. – Και άντε θα φτάσουμε και άντε θα ανοίξει ο δρόμος και άντε και άντε… ποτέ δεν άνοιγε ο δρόμος! Εκεί αγανάκτησα δηλαδή, είχαμε μποτιλιάρει, κάναμε την ανάγκη μας μέσα στο αυτοκίνητο όλοι μας, 12 ώρες μέσα και ο γιος μου 16», συμπλήρωσε.

«Φοβόμουν πολύ, υπήρχαν γέροι άνθρωποι δίπλα μου σε αυτοκίνητα που τα σβήνανε και μένανε μέσα στο κρύο.- Μετά μιλάνε για ατομική ευθύνη. Ατομική ευθύνη ποια; Να έχω αλυσίδες στη Μεσογείων;»,δήλωσε αγανακτισμένος.

«Ήμουν 16 ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό»
Ο Σπύρος Ανδριανός από την άλλη μετέδιδε στα social media όλα όσα έβλεπε ενώ ήταν για 16 ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό.

«Αυτά εδώ τα βλέπετε; Είναι ακινητοποιημένα, τα έχουν αφήσει εδώ οι άνθρωποι, οι ιδιοκτήτες τους. Τι να πω εγώ που ήμουνα 16 ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό;», ανέφερε στο βίντεο που ανήρτησε στο Tiktok.

Και ενώ τόσοι άλλοι πολίτες ήταν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μπουρούσης απεγκλώβισε με το δικό του αυτοκίνητο οδηγό με φορτηγό μεγάλων διαστάσεων.

Η «μάχη» των διανομέων
Η κάμερα του LIVE NEWS εντόπισε στους δρόμους του Χολαργού delivery που προσπαθεί να παραδώσει την παραγγελία φαγητού κουβαλώντας το μηχανάκι στα χέρια σε απροσπέλαστο δρόμο από το χιόνι.

«Διανομέας φαγητού και δυστυχώς αυτές τις μέρες οι συνάνθρωποί μας παραγγέλνουνε και δεν κοιτάνε καθόλου ότι οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθάνε», δήλωσε ένας υπάλληλος delivery.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες των ημερών, κάποιοι βρήκα την ευκαιρία για… πλιάτσικο και κατέληξαν στα χέρια της αστυνομίας.

Η ποινικολόγος, Γιάννα Παναγοπούλου, μίλησε στο LIVE NEWS για τις αποζημιώσεις των πολιτών που εγκλωβίστηκαν όχι μόνο στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλα οδικά δίκτυα.

«Ευθύνη έχει η Περιφέρεια και οι Δήμοι. Οι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν μπορούν να προσφύγουν στο αστικό δικαστήριο. Για τους πολιτες που κινδύνευσε η ζωή τους και είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας, το ποσό που μπορούν να λάβουν έιναι πάνω από 50.000 ευρώ. Οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν και δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, πρέπει να αποδείξουν την ηθική βλάβη τους και η αποζημίωση είναι περίπου 10.000 ευρώ» , δήλωσε η κ. Παναγοπούλου.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα