Κακοκαιρία Ελπίς: Εισαγγελική παρέμβαση για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

Κακοκαιρία Ελπίς: Εισαγγελική παρέμβαση για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής μεσούσης της κακοκαιρίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της  διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα , ενώ -κατά πληροφορίες- η Εισαγγελία δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να ζουν μέσα σε πολικές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου.

Χωρίς ρεύμα δεκάδες νοικοκυριά για 4η μέρα

Μετά από τέσσερις ημέρες απίστευτης ταλαιπωρίας και εικόνων ντροπής, η Αττική Οδός άνοιξε σήμερα στις 8. Μέχρι την Κυριακή η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται άνευ πληρωμής διοδίων.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των τελευταίων εγκλωβισμένων οχημάτων.

Καταπέλτης ήταν στο κεντρικό δελτίο του MEGA o καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας για «εγκλήματα» στην Αττική Οδό, ενώ τόνισε ότι αν και πρόκειται για την πιο σύγχρονη οδό, ταυτόχρονα είναι και η πιο επικίνδυνη της χώρας.

Δεν αποζημιώνεται η ταλαιπωρία που ζήσαμε, λένε εγκλωβισμένοι πολίτες στο MEGA.

Σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Χολαργού, στην οδό Περικλέους, η μετακίνηση ιδίως για ηλικιωμένους ανθρώπους είναι αδύνατη, ενώ από τη Δευτέρα το βράδυ αρκετά σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Με πολλούς δρόμους στην Αθήνα να είναι ακόμα απροσπέλαστοι, ο κ. Νίκος, κάτοικος Παγκρατίου, αναγκάζεται σήμερα, για δεύτερη φορά, να καλέσει την Πυροσβεστική για να πάει για αιμοκάθαρση.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ζωγράφου θα χρειαστούν πολλές ημέρες ακόμα για να καθαριστούν όλα τα στενά της περιοχής.

Σε αρκετούς δρόμους της Καισαριανής σήμερα το πρωί η μετακίνηση ήταν εφικτή μόνο με τα πόδια.

Τεράστια παραμένουν τα προβλήματα στο Γαλάτσι, τη Φιλοθέη, το Ψυχικό αλλά και σε περιοχές των νότιων προαστίων, όπως τη Γλυφάδα.

Στο σκοτάδι πολλά σπίτια και με πολλούς δρόμους απροσπέλαστους το Ψυχικό και η Φιλοθέη.

Κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ενώσουν μπαλαντέζες για να πάρουν ρεύμα από γειτονικό σπίτι για να ζεστάνουν για λίγη ώρα το διαμέρισμά τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να πάνε σήμερα πεζοί στις δουλειές τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα