Χαλάρωση μέτρων εισηγούνται οι ειδικοί – Μουσική στην εστίαση και 50% πληρότητα στα γήπεδα

Χαλάρωση μέτρων εισηγούνται οι ειδικοί – Μουσική στην εστίαση και 50% πληρότητα στα γήπεδα

Μία ημέρα μετά την αρχική ημερομηνία λόγω της αναβολής που προήλθε από την κακοκαιρία Ελπίς, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεδρίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης ώστε να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση το εάν θα παραταθούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται την απελευθέρωση της μουσικής στην εστίαση αλλά τη διατήρηση του ωραρίου όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Σε σχέση με τα γήπεδα η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών είναι για πληρότητα 50%, αναφέρει το ethnos.gr.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της την εισήγηση των ειδικών και ακολούθως αναμένεται και η σχετική επίσημη ενημέρωση, ίσως και το απόγευμα της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όσο και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, αρνήθηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι η απόφαση είναι των ειδικών, οι οποίοι εκτιμώντας τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας θα λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις. 

Νέο σοκ από τους θανάτους από κορονοϊό

 Νέο σοκ με 115 θανάτους από κορoνοϊό μέσα σε 24 ώρες… Σταθερά υψηλός και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, χθες άγγιξαν τους 646.
Και όσο οι «σκληροί» δείκτες επιμένουν και το ΕΣΥ ασφυκτιά… τόσο απομακρύνεται το σενάριο για χαλάρωση των μέτρων …

«Αν διατηρηθεί αυτό το ιδιότυπο κλείσιμο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε 10-15 ημέρες από τώρα τα κρούσματα θα μειωθούν δραματικά.. οι θάνατοι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα» ανέφερε ο Γιώργος Παυλάκης.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να καταλήξει στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση για το τι θα ισχύσει τον Φεβρουάριο σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα.

Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες για άρση των μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και φαίνεται να συμφωνούν ότι η ώρα για χαλάρωση των μέτρων ακόμη δεν έχει έρθει. «Υπάρχει προβληματισμός για την άρση των μέτρων» ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια έως 6 άτομα και με την μουσική στο… αθόρυβο, είναι μειωμένη η πληρότητα στα γήπεδα, ενώ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζεται η εφαρμογή της τηλεργασίας έως 50%.

Σήμερα δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα