Ισχυρή έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού: Οφείλεται τελικά σε φιάλη υγραερίου;

Ισχυρή έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού: Οφείλεται τελικά σε φιάλη υγραερίου;

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Συγγρού μετά την έκρηξη που έγινε στο κτίριο στον αριθμό 3 της λεωφόρου, από την οποία μάλιστα ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά.
Το ρολόι δείχνει 6 και 43 πρώτα λεπτά. Η έκρηξη σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο όπου γινόταν ανακαίνιση στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού. Το ωστικό κύμα κατέστρεψε τα πάντα σε μία ακτίνα 100 μέτρων. Βιτρίνες σπασμένες, μαγαζιά κατεστραμμένα, κτίρια τυλιγμένα στους καπνούς. Πεδίο μάχης.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας 78χρονος, που μεταφέρθηκε με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια στο Λαϊκό, ενώ άλλα δύο άτομα χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, καθώς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο 78χρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό ώστε να νοσηλευτεί.

Τη στιγμή της έκρηξης από το σημείο περνούσε ένα ταξί με έναν επιβάτη. Αερόσακοι άνοιξαν, τζάμια έσπασαν, ενώ ο οδηγός και ο επιβάτης σώθηκαν από θαύμα.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή 18 πυροσβέστες, 8 οχήματα και κλιμακοφόρο όχημα, καθως από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο του κτιρίου, η οποία επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο, καταστρέφοντας τα πάντα.

Στην περιοχή στεγάζονται και τα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, όπου και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Οφείλεται τελικά σε φιάλη υγραερίου; – Πού στρέφονται οι έρευνες
Στη διαπίστωση πως το κτίριο της Συγγρού 3, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου κατέληξαν τεχνικοί της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΔΑ Αττικής, η έκρηξη δεν αποδίδεται στην διαρροή φυσικού αερίου καθώς δεν υφίσταται παροχή του συγκεκριμένου καυσίμου.

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.

Στο μεταξύ, στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά από εχτές το βράδυ η λεωφόρος Συγγρού, ωστόσο στο σημείο απαγορεύεται να πλησιάζουν πεζοί.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

Τεράστιες καταστροφές
Η έκρηξη στη Συγγρού προκάλεσε τεράστιες καταστροφές όχι μόνο στο κτίριο όπου έγινε, αλλά και στα διπλανά. Άλλωστε, από την έκρηξη υπάρχουν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Οι εικόνες «περιγράφουν» ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Οι πυροσβέστες εντοπίζουν έναν 78χρονο που έχει υποστεί εγκαύματα και με τη βοήθεια ασθενοφόρου, μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο.

Ένα ταξί που περνούσε από τη Συγγρού την ώρα της έκρηξης, μοιάζει λες και έχει «γαζωθεί» από πολυβόλο. Εκτός από τον οδηγό, υπήρχε και επιβάτης που κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο.

Από το ωστικό κύμα τα τζάμια του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού έχουν παραμορφωθεί. Σπασμένο παρμπρίζ, τρύπες παντού, ένα αυτοκίνητο διαλυμένο.

Ίδια καταστροφή και στο εσωτερικό. Ανοιγμένοι οι πλαϊνοί αερόσακοι, γυαλιά στο κάθισμα.

Ζημιές και στο κτίριο της περιφέρειας Αττικής. Σπασμένες τζαμαρίες όπως και σε όλα τα κτίρια δίπλα, απέναντι και παντού τριγύρω.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα