Αδιανόητες εικόνες απόλυτης διάλυσης – Οργή και απόγνωση από τους οδηγούς

Αδιανόητες εικόνες απόλυτης διάλυσης – Οργή και απόγνωση από τους οδηγούς

Πολλούς το φως της μέρας τους βρήκε να έχουν συμπληρώσει 24 ώρες εγκλωβισμένοι. Σκηνές ντροπής με γυναίκες και παδιά να κλαίνε και να καταγγέλουν ότι το μόνο που πήραν στα χέρια τους ήταν ενα μπουκαλάκι νερό και σε καποιες περιπτώσεις μια κουβέρτα.
Μετά την ολονύχτια ταλαιπωρία, μάχη με το χρόνο πριν ξανανυχτώσει.

Παγωμένοι, ταλαιπωρημένοι, με μωρά στην αγκαλιά, 3500 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από 24 ώρες στο δρόμο-«καμάρι» της Αττικής.

«Εγώ μπήκα στην Αττική οδό 11:28. Έχω το χαρτάκι. Σταμάτησα εδώ στις 2 πάρα δέκα. Προχώρησα λίγα μέτρα έως τις τρεις και μετά τέλος», λέει ένας πολίτης.

«Καλά που ήρθαν τα παιδιά του στρατού το πρωί και δώσανε στον κόσμο νερά, κουβέρτες και ξηρά τροφή. Δεν φάνηκε κανένας τους. Κανένας μα κανένας», λέει ένας άλλος πολίτης.

Στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας από εδώ και πέρα δεν περνάει τίποτα τα οχήματα είναι όλα εγκλωβισμένα.

Πολλοί εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και έφυγαν με τα πόδια για να βρουν αλλού καταφύγιο, το πρωί έψαχναν να τα βρουν.

Οι ευθύνες έγιναν… χιονόμπαλα
Με φτυάρια στα χέρια οι στρατιώτες παλεύουν να ξεθάψουν τα αυτοκίνητα.

«Βγήκαμε νύχτα υπό δυσμενείς συνθήκες ήρθαμε στην Αττική οδό βρήκαμε ανθρώπους απελπισμένους, παγωμένους φοβισμένους», δήλωσε ο Λοχαγός Πεζικού, Παναγιώτης Βλάχος.

Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι της Αττικής οδού και οι Αρχές πετούν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες σαν… χιονόμπαλες.

«Από το προηγούμενο βραδύ ζητήσαμε να απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών. Αποφασίστηκε το μεσημέρι. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούσε να σταματήσει η εφοδιαστική αλυσίδα», ανέφερε ο διευθυντής κυκλοφορίας Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου στο MEGA.

Ανακοίνωση Αττικής Οδού
«Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Ακόμα εγκλωβισμένοι, στο άκουσμα της είδησης ότι η Αττική Οδός θα τους αποζημιώσει, οι οδηγοί έδειχναν με πικρό χαμόγελο… την απόδειξη των διοδίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα