Επιχείρηση του στρατού και της ΕΚΑΜ για τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό

Επιχείρηση του στρατού και της ΕΚΑΜ για τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό

Όλο το βράδυ άνδρες τους στρατού και των ΕΚΑΜ απεγκλώβιζαν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα του στην Αττική οδό. Ο κόσμος παρέμεινε εγκλωβισμένος για περισσότερες από 12 ώρες και βίωσε έναν πρωτοφανή εφιάλτη.
Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας κουβαλούν στην πλάτη τους ένα παιδάκι. Το μεταφέρουν σε ασφαλές και ζεστό μέρος.

Οργή για την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών
Η περιπέτεια για χιλιάδες οδηγούς ξεκίνησε από νωρίς το πρωί χθες όταν μπήκαν στην Αττική Οδό, πλήρωσαν το αντίτιμό τους στα διόδια, με πολλούς εξ αυτών να ρωτούν αν υπάρχει πρόβλημα και να λαμβάνουν τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει, και λίγα χιλιόμετρα παρακάτω να κολλάνε και να εγκλωβίζονται για ώρες, ζώντας μια περιπέτεια που έμοιαζε απλά αδιανόητη.

Εγκλωβισμένα πάνω από 6.000 αυτοκίνητα για σχεδόν 24 ώρες
Κάθε ώρα που περνάει, η απόγνωση των ανθρώπων που έχουν περάσει περισσότερες από 22 ώρες ακινητοποιημένοι στην Αττική Οδό, μεγαλώνει. Η κ. Θάλεια περιγράφει στο MEGA την ταλαιπωρία που ζει ο άνδρας της περισσότερες από 24 ώρες.

«Να σας πω ότι είναι εγκλωβισμένος από τις 10 το πρωί στην Αττική Οδός στο ύψος της Κάντζας δεν έχει περάσει κανένα όχημα, κανένας άνθρωπος, κανένα νερό, κανένα γεύμα. Έχω πάρει πάρα πολλές φορές την πολιτική προστασία, δε δίνουν καμία οδηγία. Δε λένε από χθες το πρωί αν είναι ανοιχτός ο προαστιακός ή κλειστός, αν μπορούν να κάνουν κάτι. Καμία οδηγία», ανέφερε.

Μάλιστα, η οδηγία που τους δώσανε ήταν να πάνε με τα πόδια στην πλησιέστερη έξοδο.

«Μου είπανε ότι πρέπει να περπατήσουν στην πλησιέστερη έξοδο, μήπως εκεί βρούμε κάποιο αυτοκίνητο της πολιτικής προστασίας, η οποία έξοδος είναι 2,5 χιλιόμετρα μέσα στον παγετό. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν πιει νερό και δεν έχουν φάει από νωρίς το πρωί», εξήγησε η κ. Θάλεια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έδιναν μάχη, ώστε να απεγκλωβίσουν τους εκατοντάδες οδηγούς που βρίσκονται στην Αττική Οδό, στο έλεος του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Χτυπάνε τα τζάμια των αυτοκινήτων για να τους προσφέρουν τα ελάχιστα.

Η νύχτα είναι μεγάλη, με τον κόσμο να μην ξέρει πότε θα μπορέσει να απεγκλωβιστεί να τρέχει να προμηθευτεί νερό και φαγητό.

Το χάος στην Αττική Οδό, οι αποκλεισμένοι στον Προαστιακό, αλλά και οι ακυρώσεις πτήσεων μετέτρεψαν το «Ελ. Βενιζέλος» σε ένα «hotspot» εγκλωβισμένων πολιτών, ενώ ίδια εικόνα βλέπουμε και στα πατώματα ξενοδοχείου με εξουθενωμένους οδηγούς να κοιμούνται όπου βρουν.

Όλη τη νύχτα ο στρατός προσπαθούσε να ανοίξει το δρόμο. Εθελοντές προσπαθούσαν να μετακινήσουν τα οχήματα.

Ο στρατός μοίρασε νερό & τρόφιμα στους εγκλωβισμένους
Ο στρατός μοίρασε 1.040 κουβέρτες, 4.500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ. Αλλά για μερικούς δεν έφτασαν.

Με την κακοκαιρία Ελπίδα να έχει σαρώσει τα πάντα, στον αυτοκινητόδρομο παραμένουν εγκλωβισμένα 1.200 αυτοκίνητα και 300 οδηγοί. Τα αυτοκίνητα που παραμένουν εγκλωβισμένα βρίσκονται και στα δυο ρεύματα της Αττικής Οδού, τόσο προς αεροδρόμιο όσο και προς Ελευσίνα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φάνη Παπαδημητρίου, η Αττική οδός κλείνει με διαταγή της Τροχαίας.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί φτάνουν λίγο μετά τις 5 το πρωί στο σπίτι τους.

Ακόμα και στις 9 η ώρα σήμερα το πρωί υπήρχαν άνθρωποι που δεν είχαν καταφέρει να προμηθευτούν νερό. Άνθρωποι κάθε ηλικίας είναι εγκλωβισμένοι εδώ και 20 ώρες.

Η επιχείρηση ήταν ολονύχτια ενώ συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα