Με διευρυμένο ωράριο οι δομές αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με διευρυμένο ωράριο οι δομές αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν αυτές τις ημέρες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που έχει φέρει η Ελπίς, οι δομές αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι και την Πέμπτη (27 Ιανουαρίου) λειτουργεί χώρος υποδοχής για την προστασία των αστέγων από το ψύχος στο 4ο παράρτημα του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 42.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης που λειτουργούν σε 24ωρη βάση ενημερώνουν τους συνανθρώπους μας που συναντούν σε συνθήκες αστεγίας για την έκτακτη λειτουργία των δομών του Δήμου, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το υπνωτήριο, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτη Δημητριάδη, επισκέφθηκαν το πλήρως ανακαινισμένο το υπνωτήριο αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 5 (πρώην 13).

Ο κ. Ζέρβας συνομίλησε με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο υπνωτήριο αστέγων αλλά και με όσους εργάζονται σε αυτό και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της δομής και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Οι άνθρωποι που καταφεύγουν στη δομή έχουν τη δυνατότητα ύπνου σε ένα ζεστό περιβάλλον, ενώ παράλληλα τους προσφέρονται φαγητό, η δυνατότητα λουτρού και χρήσης πλυντηρίου και υπηρεσίες υποστήριξης από το επιστημονικό προσωπικό που απασχολείται στη δομή.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα