Στυλιανίδης: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό από έξι σημεία

Στυλιανίδης: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό από έξι σημεία

Εγκλωβισμένοι παραμένουν δεκάδες οδηγοί στην Αττική Οδό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για Αττική οδό. Επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία - Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό.

Σε νέες ανακοινώσεις προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, για τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ελπίς» που σαρώνει τη χώρα, δημιουργώντας πρωτοφανή προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία. 

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μερικός απεγκλωβισμός, στο "Δαχτυλίδι" στην Κηφισίας και στην έξοδο Πεντέλης» είπε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής για την Αττική Οδό.

Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, ενώ έχει εξασφαλιστεί η φιλοξενεία τους σε ξενοδοχεία και εκεί θα έχουν ιατρική και κάθε βοήθεια που τυχόν χρειαστούν.

Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, ώστε «πάση θυσία να αποφύγουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Παράλληλα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ζήτησε εκ νέου συγγνώμη από μέρους της πολιτείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Αττική Οδό με την ευθύνη «μιας ιδιωτικής εταιρείας», όπως τόνισε.

Δείτε live

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Νέα ανακοίνωση της Αττικής Οδού για το χάος στον αυτοκινητόδρομο

Η εταιρεία αναφέρει ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα

Στη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του χάους που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό, προχώρησε με νέα ανακοίνωση της η διαχειρίστρια εταιρεία, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία.

Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα.

Η ανακοίνωση:
«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια».



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα