Πρόστιμα στους ανεμβολίαστους: Η διαδικασία βεβαίωσης και ενστάσεων - Ποιοι εξαιρούνται

Πρόστιμα στους ανεμβολίαστους: Η διαδικασία βεβαίωσης και ενστάσεων - Ποιοι εξαιρούνται

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών παρείχε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής, για την πληρωμή του προστίμου δεν θα γίνεται παρακράτηση από τον μισθό ή την σύνταξη, αλλά θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και θα πληρώνεται μέσω της Εφορίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, το πρόστιμο θα εμφανίζεται στο taxisnet στην κατηγορία των οφειλών και θα μπορούν να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr. Παράλληλα σε αυτή την πλατφόρμα οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να δηλώνουν με εμπεριστατωμένο τρόπο εάν θέλουν να αμφισβητήσουν το πρόστιμο.

Εάν κρίνεται πως κάποιος πολίτης δεν είναι υπόχρεος τότε το πρόστιμο θα διαγράφεται μέσω αντιλογισμού τον επόμενο μήνα.

Ποιοι εξαιρούνται:

- Όσοι έχουν κάνει αίτηση στις τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας και μόνο για λόγους υγείας. Την αίτηση έχει υποβάλλει ο γιατρός τους.

Στην περίπτωση που η αίτηση δεν γίνει δεκτή, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

-Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ' οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

-Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό στις 60 χώρες που αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό τους στην Ελλάδα, θα μπορούν να καταχωρηθούν μέσα στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr.
 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα