Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες της 24χρονης

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες της 24χρονης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η καταγγελία 24χρονης, που έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε πάρτι της παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. 

Ήδη οι εισαγγελικές αρχές της πόλης, με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της εισαγγελίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα για τις συνθήκες της σεξουαλικής κακοποίησης της καταγγέλλουσας, ενώ παράλληλα διενεργείται από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης έρευνα σε βάθος για τυχόν ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, που διοχέτευε νεαρές κοπέλες με σκοπό σεξουαλικές συνευρέσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλειώτας, απέστειλε έγγραφο στον εισαγγελέα εφετών της Θεσσαλονίκης, ο οποίος και διαθέτει την ανώτατη εποπτεία των ανακρίσεων, προκειμένου, όπως αναφέρει, να προχωρήσει σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση. 

 Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οι δικαστικές αρχές, οφείλουν να προχωρήσουν σε κάθε ενέργεια για να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της υπόθεσης σημειώνοντας επί λέξει:             

«Παρακαλούμε για την εξάντληση  των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ  εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για  με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Βιασμός 24χρονης: Bόμβα Γκιώνη για εμπλοκή πολιτικών - Αναγνωρίστηκε και δεύτερο πρόσωπο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα