Γκάφα με σύλληψη λάθος ανθρώπου για τη δολοφονία Ρώσου μαφιόζου

Γκάφα με σύλληψη λάθος ανθρώπου για τη δολοφονία Ρώσου μαφιόζου

Φιάσκο διαρκείας της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη, με τη λάθος σύλληψη ενός ομογενή από τη Γεωργία, για την δολοφονία του αρχηγού της Μαφίας του Κουργκάν, Αλεξάντερ Σολόνικ.

Το λάθος αυτό όμως ίσως ανοίξει άλλες πόρτες στις έρευνες για κυκλώματα ελληνοποιήσεων, καθώς τόσο ο ομογενής, όσο και ο δολοφόνος του Αλεξάντερ Σολόνικ είχαν ακριβώς το ίδιο όνομα και το ίδιο επώνυμο στις ελληνικές ταυτότητες που αμφότεροι κατείχαν με τη διαφορά πως ο 48χρονος ομογενής ήταν νόμιμος και αυτά είναι τα πραγματικά του στοιχεία.
 
Κατά συνέπεια είναι δυνατόν κάποιοι να υφάρπαξαν τα στοιχεία ταυτότητας του 48χρονου προκειμένου έναντι βέβαια αδρής αμοιβής να νομιμοποιήσουν τον εκτελεστή από την Ρωσία.

Ο δολοφόνος του Σολόνικ, το 1997, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους εκτελεστές της Μαφίας, όπως άλλωστε ήταν και ο Σολόνικ και για τον λόγο αυτό το προσωνύμιο που είχε ήταν: «… Μέγας Αλέξανδρος».

Ο δολοφόνος του Σολόνικ ήδη εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης στις ρωσικές φυλακές, κατηγορούμενος για τουλάχιστον 30 «συμβόλαια θανάτου», ενώ είχε συλληφθεί την πρώτη δεκαετία του 2000 στην Ισπανία για υποθέσεις ναρκωτικών. Στη συνέχεια βέβαια διαπιστώθηκε πως πρόκειται για πληρωμένο εκτελεστή, με αποτέλεσμα να εκδοθεί στη Ρωσία.

Τότε λίγο πριν το 2010 και ενώ είχε καταχωρηθεί στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ η σύλληψη και τα αποτυπώματα του Ρώσου εκτελεστή, έπειτα από τη σύλληψή του στην Ισπανία, ο αστυνομικός που συνέταξε τον φάκελο για το αρχείο, έβαλε μέσα και τα αποτυπώματα του 48χρονου ομογενή, καθώς συνέπιπταν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, με την διαφορά όμως πως ο 48χρονος κυκλοφορούσε με τα κανονικά του στοιχεία, ζούσε νόμιμα στην Ελλάδα και παράλληλα είχε υπηρετήσει και στον Ελληνικό Στρατό, ενώ παράλληλα δεν απασχόλησε για το οτιδήποτε τις Αρχές, παρά το γεγονός πως οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ τον ήθελαν εμπλεκόμενο σε κύκλωμα ναρκωτικών, κάτι που βέβαια δεν ισχύει.

Ο ομογενής τα τελευταία χρόνια μετακόμισε στην Κύπρο όπου και εργάζεται ως οικοδόμος, ενώ όταν ζούσε στην Ελλάδα αυτή η συνωνυμία με τα πλαστά στοιχεία του Ρώσου αρχιεκτελεστή, τον είχε ταλαιπωρήσει καθώς είχε υποστεί προσαγωγές στις οποίες έπρεπε να εξηγήσει στους αστυνομικούς πως ουδεμία σχέση με οποιαδήποτε παρανομία είχε, πολλώ δε μάλλον, με τη ρωσική Μαφία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO