Κεραμέως: Κάναμε 5.000 άμεσες προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στα σχολεία

Για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω των self test, την ανησυχία για διασπορά της πανδημίας στα σχολεία, τα κενά σε εκπαιδευτικούς και την τηλεκπαίδευση μίλησε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
 
Η υπ. Παιδείας ανέφερε ότι τα σχολεία άνοιξαν με περισσότερα τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς, με ενισχυμένα πρωτόκολλα που αποφάσισε η Επιτροπή των Ειδικών και πως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας από την αρχή της πανδημίας.

Τόνισε επίσης πως μέσω του ελέγχου με self test «εντοπίστηκαν 15.500 εν δυνάμει κρούσματα και εκεί μπορεί αν δει κανείς την σημασία της λειτουργίας των σχολείων και για υγειονομικούς λόγους. Aν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, δεν θα είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα».

Όσον αφορά στα κενά από εκπαιδευτικούς που νοσούν, η υπ. Παιδείας είπε πως «πράγματι έχουμε νοσούντες ήδη ανακοινώθηκαν 5.000 άμεσες προσλήψεις, για να στηριχθεί το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, για να καλύψουμε τις ανάγκες που προκύπτουν ».

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε «η τηλεκπαίδευση γίνεται ήδη όταν ένα τμήμα πρέπει να αναστείλει την λειτουργία του. Απόλυτη προτεραιότητα είναι να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά με ενισχυμένα πρωτόκολλα».

Η κ. Κεραμέως ενημέρωσε επίσης ότι προς το παρόν δεν έχει κλείσει κάποιο τμήμα λόγω κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα