Πώς θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία μετά τα πολλά κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

Πώς θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία μετά τα πολλά κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

Χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά υπήρχαν σήμερα στα σχολεία, πρώτη μέρα που άνοιξαν μετά τις γιορτές, καθώς εκτός από τους χιλιάδες μαθητές που είχαν δηλώσει θετικοί, χιλιάδες ήταν και οι εκπαιδευτικοί που ήδη νοσούσαν ή βγήκαν θετικοί με το self test της Κυριακής και ως εκ τούτου μπήκαν καραντίνα. 

Σχολεία – 15.547 κρούσματα μαθητών & εκπαιδευτικών από τα self-tests πριν την επιστροφή στα θρανία

Το υπουργείο Παιδείας λαμβάνει άμεσα μέτρα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. 

Σχολεία: Σήμερα το δεύτερο self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη που θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα αναμένεται να αποφασιστεί η αναμόρφωση του ωραρίου και αυτό μπορεί να αφορά και τα ολοήμερα σχολεία, ενώ θα υπάρχει αναδιάταξη προσωπικού όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών για την Γ Λυκείου που δίνει πανελλαδικές.

Τα μέτρα αυτά θα αποφασιστούν και θα εφαρμοστούν μέχρι να προχωρήσουν οι 850 προσλήψεις, τις οποίες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Με πλεονάζουσες ώρες θα καλυφθούν τα κενά των μαθημάτων
Σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή στον Realfm 97,8 αναφέροντας τους ελέγχους που έγιναν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

“Τα κρούσματα είναι από έναν πληθυσμό 1.600.000 ανθρώπων, μαθητές και εκπαιδευτικοί ελέγχθηκαν λόγω του ανοίγματος, διαφορετικά εκτιμούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα είχε κάνει self test και δεν θα είχε γίνει ο εντοπισμός”. 

Ωστόσο σχετικά με τα κενά λόγω νόσησης των εκπαιδευτικών απάντησε ότι “μία από τις δυσκολίες είναι η αναπλήρωση των νοσούντων εκπαιδευτικών. Ήδη ο γραμματέας του υπουργείου μας, που είναι υπεύθυνος COVID, έχει κάνει την προεργασία, έχει συνεννοηθεί με τους περιφερειακούς διευθυντές, με τους διευθυντές εκπαίδευσης και έχει δώσει οδηγίες αναπλήρωσης από εκπαιδευτικούς από πλεονάζουσες ώρες ή από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε περιφέρειες ή ακόμη και με πρόσληψη εκπαιδευτικών. Βεβαίως θα υπάρχει κάποια ταλαιπωρία και καθυστέρηση σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών θα έχει τον εκπαιδευτικό της για να γίνει η διαδικασία δια ζώσης”.

Ξεκαθάρισε πώς δεν υπάρχει οδηγία να συγχωνευτούν κρούσματα. Η οδηγία είναι να χρησιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί με πλεονάζουσες ώρες. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα