Κοινωνικό μέρισμα: Πότε πληρώνονται τα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε πληρώνονται τα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες πληρωμής του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
Χωρίς το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ έκαναν Χριστούγεννα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι καθώς οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, η πληρωμή αναμένεται να γίνει στις 29 με 30 Δεκεμβρίου.

Το κοινωνικό μέρισμα δίνεται φέτος ως επίδομα ύψους 250 ευρώ και κατηγορίες δικαιούχων έκτακτης ενίσχυσης, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι ΑμεΑ που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ. 
Για τους χαμηλοσυνταξιούχους, το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ ανά έτος αφορά στο καθαρό ποσό που λαμβάνουν της σύνταξής τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Αν ξεπερνούν τα 7.200 ευρώ είτε από σύνταξη είτε από άλλο εισόδημα (π.χ. ενοίκια) δεν θα πάρουν τα 250 ευρώ. Για ζευγάρι χαμηλοσυνταξιούχων το κριτήριο για να πάρουν και οι δύο την ενίσχυση των 250 ευρώ είναι να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 14.400 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι το ατομικό τους εισόδημα δεν είναι πάνω από 7.200 ευρώ.

Αν, δηλαδή, ένα ζευγάρι συνταξιούχων έχει συνολικό εισόδημα 13.500 ευρώ, εκ των οποίων ο ένας έχει 7.500 ευρώ και ο άλλος 6.000 ευρώ, την ενίσχυση θα την πάρει ο ένας με το εισόδημα των 6.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα