Πάτρα: Οχτώ νεκροί σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων – Οι 7 ανεμβολίαστοι

Σε πραγματική φωλιά του κορωνοϊού είχε μετατραπεί το γηροκομείο στην Πάτρα 8 τρόφιμοι του οποίου έχασαν τη ζωή τους από τον ιό εκ των οποίων οι 7 ανεμβολίαστοι. Όπως προκύπτει από επισημο εγγραφο στο συγκεκριμένο γηροκομείο από τις 15 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν συνολικά 51 κρούσματα σε τρόφιμους , οι μισοί ήταν ανεμβολίαστοι. Συγγενείς θυμάτων πάντως καταγγέλουν ότι υπήρχαν και αρνητες εργαζόμενοι.
Σε υγειονομική βόμβα είχε μετατραπεί μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Πάτρα με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους από κορωνοϊό. Οι 7 ανεμβολίαστοι , σε ένα χώρο που ο νόμος ορίζει ότι όλοι, εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι υποχρεωτικά πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων που κοινοποιήθηκε στις αρχές στις 15 Δεκέμβριου 51 φιλοξενούμενοι είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Οι 25 από αυτούς ήταν ανεμβολίαστοι , ενώ σύμφωνα με το έγγραφο δεν υπήρχαν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι.

«Δεν συναινούν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους από ότι καταλαβαίνετε, κανείς δεν μπορεί να πάρει μια βελόνα να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν . Είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί εάν υπάρχει νομικό κενό» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Και οι 3 αρχές και το τονίζω και οι 3 μου απάντησαν ότι τηρείται και το υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν υπήρχαν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι», συμπλήρωσε.

Καταγγελία για αρνητές – εργαζόμενους
Σύμφωνα με το έγγραφο δεν υπήρχαν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι όμως ο γιος ηλικιωμένης που κατέληξε από κορωνοϊό , καταγγέλλει μιλώντας στο MEGA πως εκτός από τους 7 ανεμβολίαστους ηλικιωμένους υπήρχαν και ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι- αρνητές.

Σύμφωνα με τον νόμο από τις 16 Αυγούστου είναι υποχρεωτικό εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι να είναι εμβολιασμένοι. Η διεύθυνση του γηροκομείου είχε ενημερώσει τις αρχές πριν νοσήσουν οι ηλικιωμένοι ότι υπάρχουν ανεμβολίαστοι φιλοξενούμενοι;

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς ο ιός μπήκε στο γηροκομείο; Τα ενδεχόμενα είναι δύο, είτε τον μετέφερε συγγενής, είτε εργαζόμενος, με πιθανότερο το δεύτερο ενδεχόμενο, γιατί οι συγγενείς στο επισκεπτήριο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν κάνει υποχρεωτικά rapid test.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα