Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της γεωργιανής μαφίας - Ήταν στις λίστες της Ιντερπόλ

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της γεωργιανής μαφίας - Ήταν στις λίστες της Ιντερπόλ

Στη σύλληψη 37χρονου Γεωργιανού, μέλους της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος με την επωνυμία  Βορ Βι Ζακόνε - VOR V ZAKONE,  προχώρησαν χθες οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας  της  Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 37χρονος, διώκεται με εντάλματα σύλληψης και αποφάσεις για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Θεωρείται αρχηγικό στέλεχος της γεωργιανής μαφίας και στην Ελλάδα είχε δακτυλοσκοπηθεί με πλαστά στοιχεία που είχε παρουσιάσει κατά τη σύλληψή του το 2016.
 
Στη συνέχεια επέστρεψε στη χώρα μας και κυκλοφορούσε με τα πραγματικά του στοιχεία, ωστόσο, οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, είχαν βρει στις λίστες των καταζητούμενων Γεωργιανών της Ιντερπόλ, τη φωτογραφία του αλλά δεν τον είχαν συσχετίσει γιατί τα στοιχεία ήταν διαφορετικά.

Όταν τον προσήγαγαν στο ΑΤ Καλλιθέας μετά από τυχαίο έλεγχο, ήταν «πεντακάθαρος», ωστόσο, όταν κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει , αμέσως ειδοποίησαν την προϊσταμένη του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, που θεωρείται από τις πλέον ειδικευμένες στην γεωργιανή μαφία στην Ευρώπη και αμέσως αντιλήφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος, του οποίου η φωτογραφία φιγουράρει στις λίστες των καταζητούμενων της Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του εκκρεμούσαν:

Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης -10- έτη και -3- μήνες

Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με ποινή κάθειρξης -12- έτη

Διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για εγκληματική οργάνωση,διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ληστεία από κοινού και κατά συρροή

Ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Πειραιά για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο κατηγορούμενος, θα οδηγηθεί αρμοδίως, προς εκτέλεση των ανωτέρω αποφάσεων, διάταξης και εντάλματος σύλληψης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα