Λαμία: Συγκινούν τα μηνύματα στο θρανίο της 14χρονης που πέθανε από κορονοϊό

Λαμία: Συγκινούν τα μηνύματα στο θρανίο της 14χρονης που πέθανε από κορονοϊό

Καλό Ταξίδι Κυριακή, Καλό παράδεισο…, …θα σε θυμόμαστε για πάντα, …να προσέχεις εκεί πάνω. Πάντα θα σε αγαπάμε πολύ 

Φίλοι και συμμαθητές είναι σοκαρισμένοι από την απώλεια της 14χρονης Κυριακής (Κέλλυς) και την αποχαιρέτησαν με λευκά τριαντάφυλλα και γράφοντας σπαρακτικά μηνύματα στο θρανίο της το πρωί της Δευτέρας.

Απέραντη θλίψη έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία Λαμίας εξ αιτίας του άδικου χαμού του 14χρονου κοριτσιού από κορονοϊό.

Το νεαρό κορίτσι ήταν μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Λαμίας και νοσούσε από κορονοϊό.

Η 14χρονη έχασε τη ζωή της το περασμένο Σάββατο μετά από επιπλοκές στην υγεία της, αφήνοντας πίσω της σοκαρισμένους την οικογένεια και τους συμμαθητές της.

 Αύριο η κηδεία του κοριτσιού
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας, οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλοι, οι συμμαθητές και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα πει το τελευταίο αντίο στην 14χρονη που «έφυγε» τόσο άδικα και πρόωρα, βυθίζοντας στο πένθος όλη τη Λαμία.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Αθανασίου, γι’ αυτό και θα υπάρχει ειδικό κουτί στην είσοδο της εκκλησίας.

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει η ταφή στο χωριό Στίρφακα Λαμίας.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν πως το παιδί πέθανε από πνευμονική εμβολή, με τους γιατρούς να περιμένουν τις επόμενες μέρες τα πορίσματα συμπληρωματικών εξετάσεων.

Η 14χρονη διαπίστωσε πως είχε νοσήσει την περασμένη Δευτέρα. Δεν είχε εμβολιαστεί κι ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή στο σπίτι της. Το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο της πόλης, όπου πέθανε λίγες ώρες αργότερα.

Οι γιατροί που την εξέτασαν στα Επείγοντα διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν εξαντλημένο με συμπτώματα αφυδάτωσης. Από τις εξετάσεις που της έκαναν διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει ισχαιμικό επεισόδιο, πιθανότατα από επιπλοκή του κορωνοϊού, και αποφάσισαν να κάνουν διακομιδή του παιδιού στο Παίδων της Αθήνας, χωρίς όμως να προλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 14χρονη υπέστη απανωτές ανακοπές με τους γιατρούς να τη διασωληνώνουν, χωρίς καν να προλαβαίνουν να τη μεταφέρουν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Η είδηση του θανάτου της πάγωσε μέσα σε λίγα λεπτά ολόκληρη τη Λαμία. Η 14χρονη δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και όλοι αισιοδοξούσαν πως θα κατάφερνε να ξεπεράσει γρήγορα και ανώδυνα το πρόβλημα του κορωνοϊού.

H 14χρονη έγινε το τέταρτο ανήλικο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας που υπενθυμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο πως ο κορωνοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα