Νοίκιασε ταξί για να μεταφέρει συμμορία ανηλίκων που λήστευε μαγαζιά

Νοίκιασε ταξί για να μεταφέρει συμμορία ανηλίκων που λήστευε μαγαζιά

Είναι απερίγραπτοι πλέον οι τρόποι και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί για να παρανομούν χωρίς να κινούν υποψίες και να κινδυνεύουν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr ένας άνδρας 48 ετών και τέσσερις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Στρ. Καλλάρη στα Πατήσια έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση και καταδίωξη περιπολικών της Άμεσης Δράσης.

Οι υποψίες και η καταδίωξη του ταξί
Το πλήρωμα του περιπολικού εντόπισε το ταξί στις 3:30 τα ξημερώματα στην συμβολή της Πέτρου Ράλλη με τη Λεωφόρο Κηφισού. Αυτό που κίνησε τις υποψίες ήταν ότι οι  τέσσερις “πελάτες” του ταξί ήταν ανήλικοι.

Ο οδηγός του ταξί, που είναι και ο εγκέφαλος της συμμορίας, δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών και ξεκίνησε η καταδίωξή του. Ύστερα από αρκετή ώρα το όχημα ακινητοποιήθηκε και όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Πατησίων. Και εκεί αποκαλύφθηκε πια μια απίστευτη ιστορία.

Πώς δρούσε η συμμορία με το ταξί
Ο 48χρονος κακοποιός μίσθωσε το ταξί πριν από λίγες ημέρες με μόνο σκοπό να πραγματοποιεί ληστείες σε διάφορα καταστήματα. Με αυτό μετέφερε τους τέσσερις ανήλικους σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής έχοντας δώσει εντολή να ληστέψουν όσα περισσότερα καταστήματα μπορούσαν.

Η ανήλικη συμμορία άρπαξε χρήματα από δύο αρτοποιεία σε Βάρη και Παιανία και ένα βίντεο κλαμπ στη Γλυφάδα. Μετά τις ληστείες επιβιβάζονταν στο ταξί όπου τους περίμενε ο 48χρονος.

Στο βίντεο κλαμπ οι κάμερες του καταστήματος κατέγραψαν τις κινήσεις τους και έτσι οι αστυνομικοί είχαν τα χαρακτηριστικά τους αποτυπωμένα. Οι αστυνομικοί τους αναζητούσαν και όταν προσήχθησαν στο Α.Τ Πατησίων διαπιστώθηκε ύστερα από αντιπαραβολή με το βιντεοληπτικό υλικό ότι είχαν στα χέρια τους την συμμορία που αναζητούσαν.

Στη συνέχεια και οι πέντε μεταφέρθηκαν στο τμήμα ασφαλείας Γλυφάδας και συνελήφθησαν, ενώ μέσα στο ταξί βρέθηκαν και 700 ευρώ, μέρος των χρημάτων που είχαν αρπάξει από τις ληστείες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα