Θεσσαλονίκη: 9 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο - Οι τρεις διασωληνωμένες

Θεσσαλονίκη: 9 έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο - Οι τρεις διασωληνωμένες

Έννέα έγκυες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης με Covid. Τρεις από αυτές είναι διασωληνωμένες στη ΜΕΘ. Οι υπόλοιπες έξι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

 Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κατά την τελευταία εφημερία, έγιναν 55 εισαγωγές ασθενών, με 150 προσελεύσεις στα επείγοντα περιστατικά για Covid, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σούλη εκπρόσωπο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ, δημιουργείται πρόβλημα έλλειψης απλών κλινών Covid, οι οποίες είναι 180 στο σύνολό τους και είναι όλες κατειλημμένες. Κατειλημμένες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ Covid στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με έξι διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

 Δεν είναι πολύς καιρός, που είχε σημάνει «συναγερμός» εκ μέρους των ειδικών για το ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων. 

«Δραματική» είχε χαρακτηρίσει την αύξηση εγκύων που νοσούν ο καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας και διευθυντής της Α' Νεογνολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Σαραφίδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συμβολικής φωταγώγησης του Λευκού Πύργου για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα.

«Σε κάθε εφημερία έχουμε τουλάχιστον δύο με τρία μωρά που γεννιούνται από μητέρες που νοσούν ή πιθανώς έχουν εκτεθεί στον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης και απηύθυνε έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τον covid αλλά και για άλλους ιούς όπως ο ιός της γρίπης», συμπλήρωσε για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή και προφυλάσσουν, ιδίως τις εγκύους οι οποίες είναι σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από αυτές τις δύο καταστάσεις και συνεπώς και τα έμβρυα που κυοφορούν».

 Ερωτηθείς για την αντίληψη ότι μια έγκυος δεν πρέπει να εμβολιάζονται υπογράμμισε πως αυτό πλέον δεν ισχύει και πως τα εμβόλια που παράγονται σήμερα είναι απολύτως ασφαλή για τις γυναίκες που κυοφορούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα