Πλημμύρισαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι στο Μεσολόγγι. Προβλήματα σε Ναύπακτο και Κεφαλονιά

Πλημμύρισαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι στο Μεσολόγγι. Προβλήματα σε Ναύπακτο και Κεφαλονιά

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η Δυτική Ελλάδα. Στο Μεσολόγγι, η δυνατή βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Ακραία ήταν τα φαινόμενα και στη Ναύπακτο, ευτυχώς όμως οι κάτοικοι απέφυγαν τα χειρότερα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Με τις σφουγγαρίστρες στα χέρια κάτοικοι στο Μεσολόγγι προσπαθούν να μαζέψουν τα νερά μέσα από τα σπίτια τους. Τα σπίτια που τα είδαν μέσα σε λίγες ώρες να μετατρέπονται σε μια απέραντη λίμνη.

Πάρκινγκ πλημμύρισαν. Οι κάτοικοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Το νερό έχει μπει μέσα στο σπίτι, σε πολλά από αυτά έχει ξεπεράσει και τους 20 πόντους και προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται.

Κάποιοι τοποθετούν σίδερα στις εισόδους των σπιτιών, ενώ κάποιοι άλλοι τα εγκαταλείπουν.

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί η αυλή του σπιτιού, με τους κατοίκους να λένε πως τόσο πολύ νερό δεν έχουν ξαναδεί. Με τις σκούπες στα χέρια ιδιοκτήτες καταστήματος εστίασης προσπαθούν να βγάλουν τα νερά από το μαγαζί τους.

Η κατολίσθηση στα Ξηρέικα στο Μεσολόγγι έκλεισε το δρόμο ενώ μάλιστα βούλιαξε και σκαπτικό μηχάνημα.

Δρόμοι έκλεισαν και σπίτια πλημμύρισαν, ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν. Οικογένειες με μικρά παιδιά πέρασαν το βράδυ τους καθαρίζοντας το σπίτι από τα νερά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε σχεδόν 100 κλήσεις για άντληση υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ το νερό έφθασε έως τα 20 εκατοστά σε πολλούς δρόμους του Μεσολογγίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετά σημεία.

Προβλήματα από την κακοκαιρία και σε Ναύπακτο & Κεφαλονιά
Έβρεξε… προβλήματα και στη Ναύπακτο. Οι δρόμοι πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Έναν χείμαρρο που διέσχισε τον οικισμό με αποτέλεσμα αυτός να ξεχειλίσει.

Τα… δόντια της στο Ιόνιο δείχνει η νέα κακοκαιρία, με ισχυρούς ανέμους βροχές και καταιγίδες.

Στην Κεφαλονιά, οι ισχυροί άνεμοι και η φουρτουνιασμένη θάλασσα έσπρωξαν ιστιοφόρο στα βράχια, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα