Το προφίλ του δολοφόνου της Αγραφιώτου - Πού καταλήγουν οι αστυνομικοί πέντε χρόνια

Το προφίλ του δολοφόνου της Αγραφιώτου - Πού καταλήγουν οι αστυνομικοί πέντε χρόνια

Στο παρελθόν επιστρέφουν οι ερευνητές της Ασφάλειας που έχουν στα χέρια τους τον φάκελο με τη στυγερή δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου, της οποίας το πτώμα είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο υπόγειο σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι τον Μάιο του 2016.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του real.gr, οι αναλύσεις της Ασφάλειας και συγκεκριμένα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι αξιωματικοί του οποίου επιμένουν στην έρευνα έστω και μετά από 5 χρόνια, επανέρχονται στο παρελθόν βάζοντας στο «μικροσκόπιο» ένα πρόσωπο που είχε απασχολήσει τις Αρχές για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων.

Τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος μάλιστα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για επιθέσεις σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών, οι αστυνομικοί των ξαναβάζουν στο «κάδρο» των ερευνών, καθώς από την συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκαν επιπλέον ομοιότητες στην πρακτική που ακολουθούσε ο ίδιος όταν έστηνε καρτέρι στα ανυποψίαστα θύματά του.

Εξετάζοντας εκ νέου τα δεδομένα της υπόθεσης οι έμπειροι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ, ανατρέπουν τις αρχικές τους εκτιμήσεις, βάζοντας πλέον εκ νέου στο «κάδρο» των ερευνών τον συγκεκριμένο άνθρωπο, παρά το γεγονός πως εκείνη την εποχή, τον Μάιο του 2016, δεν είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος του κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης του εγκλήματος και την αστυνομία να βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι καθώς τότε δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει ούτε ίχνος ενοχής που να δείχνει σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τα «ορφανά» αποτυπώματα 

Ωστόσο οι ερευνητές της Ασφάλειας δεν είναι παντελώς άοπλοι σε αυτή την μάχη, καθώς έχουν στην φαρέτρα τους τουλάχιστον 4 ορφανά αποτυπώματα από το σημείο της δολοφονίας, και τουλάχιστον ένα ορφανό DNA, επίσης από το σημείο που δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα και μάλιστα σε σημείο που αν μη τι άλλο ανήκει σε άνθρωπο  ο οποίος βρισκόταν στον χώρο που  έγινε η εγκληματική ενέργεια.

Κατά συνέπεια είναι δυνατόν στο μέλλον και ανάλογα με την εξέλιξη των ερευνών να ταυτοποιηθούν αυτά τα ευρήματα και να αποτελέσουν δυναμικά στοιχεία ενοχής για τον άνθρωπο που έκοψε τόσο βίαια το νήμα της ζωής της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου.

 Άλλωστε και όπως λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση των ερευνών, όταν πλέον είχε αποκαλυφθεί το πτώμα της άτυχης γυναίκας, ήταν σε τόσο προχωρημένη σήψη ώστε ακόμα και ο ιατροδικαστής ήταν δύσκολο από την νεκροτομή να βγάλει σαφή συμπεράσματα, τόσο για τον πλήρη μηχανισμό θανάτου που χρησιμοποιήθηκε από τον αιμοσταγή δολοφόνο και βέβαια εάν η Ε. Αγραφιώτου είχε κακοποιηθεί από τον δράστη.

Την επέλεξε τυχαία 

Παράλληλα και έπειτα από την πορεία των ερευνών, οι αστυνομικοί είναι πλέον πεπεισμένοι πως η επιλογή της Ελευθερίας Αγραφιώτου από τον δράστη, ήταν εντελώς τυχαία και όπως όλα δείχνουν ο δράστης απλά είχε στήσει καρτέρι στο υπόγειο παρκινγκ του σούπερ μάρκετ αναζητώντας ένα τυχαίο θύμα αποφασισμένος να σκοτώσει.

Κατά συνέπεια από τις έρευνες λείπει ένα βασικό στοιχείο από το «κάδρο» των ερευνών, το κίνητρο του δολοφόνου που όπως όλα δείχνουν απλά δεν υπάρχει, καθώς ο δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει προκειμένου να τροφοδοτήσει με αίμα το αρρωστημένο του ένστικτο.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας στο κλειστό υπόγειο σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, είχαν ξεκινήσει έναν μαραθώνιο ερευνών παίρνοντας καταθέσεις, τόσο από το συγγενικό, όσο και από το φιλικό περιβάλλον της Ε. Αγραφιώτου.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, αναζήτησαν ακόμα και συγγενικό της πρόσωπο το οποίο σπούδαζε στο εξωτερικό ώστε να ελέγξουν κάποιες πληροφορίες, που τελικά αποδείχθηκαν αβάσιμες, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος την περίοδο που διαπράχθηκε το έγκλημα, έλειπε στο εξωτερικό που έδινε μαθήματα.

Από τις εντατικές έρευνες των αστυνομικών δεν είχαν προκύψει διαφορές της άτυχης γυναίκας με τον οποιοδήποτε. Κατά συνέπεια πολύ γρήγορα είχε αποκλειστεί, τόσο ο συγγενικός, όσο και ο φιλικός περίγυρος της Ε. Αγραφιώτου, με αποτέλεσμα το συμπέρασμα το οποίο έβγαλαν οι αστυνομικοί να κάνει λόγο για μανιακό, οποίος είχε στήσει καρτέρι στο υπόγειο του σούπερ μάρκετ, απλά αναζητώντας ένα οποιοδήποτε θύμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα