Θεμιστοκλέους: Στους 3 μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλους άνω των 18 - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Θεμιστοκλέους: Στους 3 μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλους άνω των 18 - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σήμερα, Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας των διαπιστευμένων συντακτών, θα γίνει από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους θα μιλήσει για την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου Covid, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. 

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνησιτικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά”. 

 Η  τρίτη δόση του εμβολίου θα χορηγείται σε όλους των 18 ετών και άνω 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, σε περίπτωση νόσου ο εμβολιασμός συντείνεται 3 μήνες μετά την εμφάνισή της.

Η απάντηση αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να δοθεί ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε επίσης γνωστό πως το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα νέα ραντεβού θα γίνει από απόψε το βράδυ, μέχρι και το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα