Μηνυτήρια αναφορά για τη διαλεύκανση του θανάτου 25χρονου σε κέντρο αποκατάστασης

Μηνυτήρια αναφορά για τη διαλεύκανση  του θανάτου 25χρονου σε κέντρο αποκατάστασης

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΜ), Βασιλική Νάκου, προκειμένου να διερευνηθεί, αν συντελέστηκαν πράξεις που συνιστούν ποινικά αδικήματα στην υπόθεση του θανάτου 25χρονου περιθαλπόμενου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης ,Ο Άγιος Δημήτριος. Η κ.Νάκου, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να διαλευκάνει τις συνθήκες με τις οποίες έγινε το γεγονός και να αποδώσει ευθύνες τους υπαίτιους.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελεσθεί πράξεις καταδικαστέες και συνεπώς, πρέπει να αναζητηθεί τάχιστα η ποινική ευθύνη, την οποία υπέχουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δήλωσε η κ. Νάκου.

Παράλληλα, ανέφερε, ότι από τις 29 Νοεμβρίου, που πληροφορήθηκε τον ξυλοδαρμό του 25χρονου περιθαλπόμενου και την εισαγωγή του σε νοσοκομείο , διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης , ζήτησε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ώστε να γίνουν γνωστά τα ακριβή αιτία του θανάτου, ζήτησε από στο νοσοκομείο τον ιατρικό του φάκελο και χτες το μεσημέρι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης .

«Η διοίκηση οφείλει να διαλευκάνει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό και να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους. Προσωπικά είμαι αποφασισμένη να φθάσω την υπόθεση μέχρι τέλους. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Η διοίκηση του Κέντρου, το σωματείο των γονέων και κηδεμόνων των περιθαλπόμενων μας και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη υπόσταση δεν έχουν καμία θέση στο ΚΚΠΠΚΜ από όπου και αν προέρχονται» ανέφερε η κ Νάκου και πρόσθεσε: «Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεσμεύομαι στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού, Πάρη, ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ώστε ως κοινωνία να αλλάξουμε νοοτροπία και ο σεβασμός των ίσων δικαιωμάτων, η αποδοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, καθώς και η αξιοπρεπής διαβίωση τους, να καταστεί από στόχος σε καθημερινή πράξη».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα