Πλήρως εμβολιασμένος και με ήπια συμπτώματα ο πρώτος ασθενής με Όμικρον. 704 οι διασωληνωμένοι

Πλήρως εμβολιασμένος και με ήπια συμπτώματα ο πρώτος ασθενής με Όμικρον. 704 οι διασωληνωμένοι

O πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα είναι ένας 45χρονος Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Νοτίου Αφρικής, με καταγωγή από το Κολυμπάρι Χανίων. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να περάσει με την οικογένειά του τις γιορτές των Χριστουγέννων και βρέθηκε θετικός.
Ο ασθενής μηδέν έχει ήπια συμπτώματα, είναι πλήρως εμβολιασμένος με το εμβόλιο της Pfizer και παραμένει σε απομόνωση. Οι πρώτοι που μπήκαν σε καραντίνα είναι οι δικοί του άνθρωποι.

Οι ανεμβολίαστοι κλαίνε μετανιωμένοι
Κι ενώ η μετάλλαξη Όμικρον έρχεται απειλητικά, η Δέλτα εξακολουθεί να «σαρώνει» ολόκληρη τη χώρα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 89 θανάτους από κορωνοϊό. Το φράγμα των 700 «έσπασε» ο αριθμός των διασωληνωμένων φτάνοντας τους 704, ενώ οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας άγγιξαν τις 453.

Την ίδια ώρα, μετανιωμένοι ανεμβολίαστοι ασθενείς ζητούν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τις επόμενες δέκα ημέρες θα γνωρίζουμε εάν τα εμβόλια αντιμετωπίζουν την παραλλαγή Όμικρον.

O Αλκιβιάδης Βατόπουλος προστίθεται στους επιστήμονες που ζητούν την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης, σε τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης.

Στην απομόνωση ο 45χρονος
Σε απομόνωση στο σπίτι του βρίσκεται ο 45χρονος που είναι ο πρώτος ασθενής στη χώρα που νοσεί με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορoνοϊού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν έχει σχεδόν καθόλου συμπτώματα, παρά μόνο λίγο πόνο στο θώρακα, ο οποίος και σύντομα υποχώρησε.

Μέχρι στιγμής, οι επαφές του 45χρονου που έχουν ελεγχθεί είναι όλες αρνητικές στον ιό, και παραμένουν προληπτικά σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα