Λαμία: Τρεις θάνατοι από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες

Λαμία: Τρεις θάνατοι από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες

Τρία ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες από κορονοϊό στην Λαμία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το βράδυ της Τετάρτης (1/12) έγινε γνωστός ο θάνατος 95χρονης από περιοχή εκτός Φθιώτιδας, η οποία είχε εισαχθεί στην Κλινική Κορωνοϊού στις 19 Νοεμβρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήταν εμβολιασμένη με τις δύο δόσεις, είχε όμως σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Το πρωί της Πέμπτης (2/12) τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασαν δύο Λαμιώτες που νοσηλευόντουσαν κι εκείνοι στο Πέτρινο κτίριο. Πρόκειται για μία γυναίκα 72 ετών που είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο στις 16 Νοεμβρίου και έναν 69χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν εκεί από τις 23 Νοεμβρίου. Μάλιστα τρεις ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε και παρέμεινε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο που λειτουργεί ως αναπνευστική Μονάδα η οποία εξυπηρετεί περιστατικά που δε βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ (Διαβάστε επίσης: Αυξάνονται οι δασωληνωμένοι που αναζητούν ΜΕΘ). Και οι δύο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της covid-19.

Μεγάλη η πίεση

Γενικά η πίεση στο Νοσοκομείο Λαμίας παραμένει μεγάλη παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς στην Κλινική έπεσαν προσωρινά στους 48. Αυτό οφείλεται στα 11 εξιτήρια, αλλά και στο ότι δύο (2) ακόμη ασθενείς αρνητικοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε Κλινικές (Πνευμονολογική και Παθολογική).

Ωστόσο οι εισαγωγές παραμένουν ψηλά, αφού τις τελευταίες ώρες είχαμε εφτά (7), εκ των οποίων οι έξι από τη Λαμία και μία (1) από την Αταλάντη, με ηλικίες από 42 μέχρι 88 ετών.

Σύμφωνα με την 5η ΥΠΕ από τους 48 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Πέτρινο κτίριο, οι 40 (83,34%) είναι ανεμβολίαστοι.

Την ίδια ώρα ανεβαίνουν οι αριθμοί και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Στερεάς με 25 ασθενείς να νοσηλεύονται στη Χαλκίδα, εκ των οποίων οι 10 στη ΜΕΘ. Ανεμβολίαστοι φέρεται να είναι οι 22 (88%).

Νοσοκομείο Λιβαδειάς: 23 (19 ανεμβολίαστοι – 3 εμβολιασμένοι)

Νοσοκομείο Θήβας: 13 (10 ανεμβολίαστοι -3 εμβολιασμένοι)

Νοσοκομείο Καρπενησίου: 12 (6-6, δύο ασθενείς υποστηρίζονται σε High Flow)

Νοσοκομείο Καρύστου: 3 (ανεμβολίαστοι)

Νοσοκομείο Κύμης: 1 (εμβολιασμένος)