Εξαδάκτυλος: Εαν οι 60άρηδες ήταν εμβολιασμένοι δεν θα είχαμε 100 νεκρούς την ημέρα

Εξαδάκτυλος: Εαν οι 60άρηδες ήταν εμβολιασμένοι δεν θα είχαμε 100 νεκρούς την ημέρα

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.   
Θα σωθούν ζωές με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, να είστε βέβαιοι δήλωσε, τονίζοντας ότι είναι 100% αναγκαίο για όλους άνω των 60 να εμβολιαστούν

Μιλώντας στον Antenna εξήγησε ότι, «αν ήταν στο 100% εμβολιασμένοι οι άνω των 60, θα είχαμε την εικόνα της Πορτογαλίας. Δεν θα είχαμε γεμάτες ΜΕΘ και 100 νεκρούς την ημέρα».

«Εμείς θα σας μιλάμε για την αναγκαιότητα, το αν η Πολιτεία θα το μεταφράζει σε υποχρεωτικότητα, είναι άλλο θέμα», είπε και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ πως:  
«Όταν χρησιμοποιήσαμε τους νέους να βάλουν πλάτη για τον τοίχο της ανοσίας, τους δώσαμε κίνητρο και ορθά. Όταν οι άνω των 60 δεν πείστηκαν να κάνουν αυτό που πρέπει για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, έτσι κι εδώ η Πολιτεία έχει κάθε λόγο να πει ότι το επιβάλει. Γιατί δεν επηρεάζουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους».

Όσον αφορά τη νέα μετάλλαξη Όμικρον ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παραλλαγές. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εξαντληθεί το αλφάβητο, έτσι κάνουν αυτοί οι ιοί» είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα