Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε όσους θα συμπληρώσουν τα 60 έτη όσο ισχύει το μέτρο

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε όσους θα συμπληρώσουν τα 60 έτη όσο ισχύει το μέτρο

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε η Ελληνική Λύση.
Δυνατότητα στον Υπουργό Υγείας να επεκτείνει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού από όσους έχουν γεννηθεί μέχρι την 31/12/1961 και σε όσους συμπληρώνουν την ηλικία των 60 ετών καθ'όλη τη διάρκεια ισχύος του μέτρου δίνει νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στην πράξη , και με δεδομένο ότι ο Υπουργός Υγείας είναι αυτός που θα αποφασίσει τη λήξη ισχύος του μέτρου, όποιος συμπληρώνει τα 60 έτη , καθόλη τη διάρκεια ισχύος του μέτρου θα πρέπει να εμβολιαστεί σε χρονικό διάστημα που θα ορίζει το Υπουργείο  ειδάλλως θα επιβαρύνεται και αυτός με πρόστιμο. 

Με συνοπτικές διαδικασίες πάντως απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας την οποία υπέβαλε η Ελληνική Λύση με αιτιολογική βάση τον περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας και της ιδιωτικής ζωής. Υπέρ ψήφισε μόνο η Ελληνική Λύση, παρών ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, Κατά ψήφισαν Ν.Δ και Κίνημα Αλλαγής ενώ στη διαδικασία δεν πήρε μέρος το ΚΚΕ.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί με "παρών" προκάλεσε την  αντίδραση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη , ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να χαϊδεύει τους αντιεμβολιαστές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα