Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή παραμένει το στέλεχος Δέλτα

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή παραμένει το στέλεχος Δέλτα

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, και γι’ αυτό το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως πρόκειται για ένα στέλεχος ανησυχίας, καθώς έχει αρκετές μεταλλάξεις στη μορφοποίησή του, εξηγώντας πως το στέλεχος Δέλτα είχε δύο μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα, ενώ αυτό έχει δέκα.

Για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Έχουμε και άλλα στελέχη με αρκετές αλλαγές, αλλά δεν επικράτησαν» σημείωσε ωστόσο ο κ. Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη μεταδοτικότητά του ή την ικανότητά του να ξεπερνά την ανοσοποίηση των εμβολίων.

«Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή παραμένει το στέλεχος “Δέλτα”» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, σημειώνοντας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται σε θετική κατεύθυνση. «Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να μην πληρώσει κανείς κανένα πρόστιμο» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, παρομοιάζοντας το πρόστιμο για το εμβόλιο με το πρόστιμο που υπάρχει για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους στους οδηγούς.

Τέλος, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως είναι θετική η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνεται ο αναμνηστικός εμβολιασμός στους 4 μήνες, αντί για τους έξι που ισχύει τώρα

megatv

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO