Επέμενα να κάνει εμβόλιο - Θλίψη για την 38χρονη που πέθανε από κορονοϊό - Τι λέει ο γιατρός της

Επέμενα να κάνει εμβόλιο - Θλίψη για την 38χρονη που πέθανε από κορονοϊό -  Τι λέει ο γιατρός της

Η τραγική είδηση προκαλεί θλίψη από το μεσημέρι σε ολόκληρη τη χώρα. Η Παρθένα Κουτμερίδου έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και υπέκυψε στα 38 της χρόνια.
Η κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ήταν έγκυος στον 7ο μήνα όταν νόσησε, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδί με καισαρική αλλά αμέσως μετά, η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε περεταίρω και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.

Σύζυγος & πνευματικός την απέτρεψαν να εμβολιαστεί
Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο γυναικολόγος της άτυχης δικηγόρου, ρίχνει ευθύνες στον σύζυγο και τον πνευματικό της για την απόφαση να μην εμβολιαστεί.

«Τη συμβούλεψα να κάνει εμβόλιο, και αυτή και ο σύζυγός της, από την πρώτη στιγμή. Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επανειλημμένα και φορτικά, προσπάθησα να πείσω αυτήν τη γυναίκα, που δεν ήταν μόνο πελάτισσα αλλά και πολύ καλή μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, από ό,τι καταλαβαίνω, ο σύζυγός της ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, αυτός και η οικογένειά του, την απέτρεψαν από το να εμβολιαστεί, πιθανώς και λόγω κάποιου πνευματικού».

Ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου σημειώνει ότι η παρότρυνση της γυναίκας για τον εμβολιασμό της έγινε πολλές φορές, και μάλιστα παρουσία μαρτύρων, ενώ από ένα σημείο και μετά ο σύζυγός της δεν πήγαινε μαζί στις εξετάσεις της καθώς διαφωνούσε με τον γυναικολόγο.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που σύζυγός της δεν ερχόταν γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου γιατί επέμενα να κάνουν το εμβόλιο. Αυτή είναι η αλήθεια, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Από την στιγμή που η ελληνική εταιρεία μαιευτικής κοινοποίησε τη σύσταση ότι οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν, έχω συστήσει σε όλες τις έγκυες να κάνουν εμβόλιο».

Όπως σημειώνει ο γυναικολόγος, οι κινήσεις του πνευματικού της οικογένειας είναι άκρως ύποπτες, καθώς σε συνδυασμό με τις απόψεις του συζύγου της, την οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

«Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός της είναι αυτός που υποκίνησε και τον άντρα της. Δεν ξέρω πως εμφανίστηκε η φημολογία ότι ο γιατρός της της είπε να μην κάνει εμβόλιο. Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό, το αντίθετο», καταλήγει ο γιατρός.

Ήταν ανεμβολίαστη

Η Παρθένα Κουτμερίδου ήταν ανεμβολίαστη και ανοχύρωτη απέναντι στον φονικό ιό. Όπως είχε πει ο πατέρας της, η κόρη του δεν είχε κάνει το εμβόλιο μετά από υπόδειξη του γυναικολόγου της.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως την απόφαση είχε πάρει η ίδια επειδή φοβόταν για τυχόν παρενέργειες. Σκόπευε να κάνει το εμβόλιο μετά τη γέννηση του παιδιού της, αλλά ο κορονοϊός την πρόλαβε και της στέρησε τη ζωή.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε το μεσημέρι ο διευθυντής της κλινικής του «Αγίου Λουκά» στη Θεσσαλονίκη, με τις διαδικτυακές σελίδες τόσο της άτυχης δικηγόρου όσο και του πατέρα της να κατακλύζονται από σπαρακτικά μηνύματα.

Η Πάττυ, όπως τη φώναζαν οι φίλοι της, νόσησε πριν από ένα μήνα. Αρχικά μπήκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω της εγκυμοσύνης της αποφασίστηκε να μεταφερθεί στον «Άγιο Λουκά». Εκεί έδωσε σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό στην εντατική, αλλά πριν από λίγες ώρες άφησε την τελευταία της πνοή. Είχε προηγηθεί η δραματική έκκληση του συζύγου της για αίμα, που αγωνιούσε και προσευχόταν για ένα ευχάριστο νέο από τα χείλη των γιατρών.

Η Παρθένα Κουτμερίδου γεννήθηκε στις Σέρρες και έγινε δικηγόρος. Διαρκώς στο πλευρό του πατέρα της, που εκλέχθηκε τρεις φορές βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ από το 2004 μέχρι το 2012.

Το πρώτο σοβαρό πλήγμα στη ζωή του βουλευτή είχε έρθει το 2013, όταν πέθανε η σύζυγός του από καρκίνο. Μαζί της εκτός από την αδικοχαμένη κόρη του, είχε αποκτήσει και ένα γιο, που εργάζεται στη Βρετανία ως καθηγητής οικονομικών.

Άνθρωποι που την έζησαν από μικρή μιλούν για έναν άνθρωπο γεμάτο σιγουριά με όρεξη για ζωή και δυνατές φιλίες, που φρόντιζε να τιμά.

Ο πατέρας της παραμένει συντετριμμένος. Όλες αυτές τις μέρες ευελπιστούσε πως η κόρη του θα τα κατάφερνε και θα επέστρεφε στην οικογένειά της, για να χαρεί το παιδί που έφερε στον κόσμο. Ο κορωνοϊός όμως αποδείχθηκε και για την ίδια ένας αντίπαλος ύπουλος και επικίνδυνος

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα