Πηγές Επιτροπής Εμβολιασμών: Στο τραπέζι η χορήγηση 3ης δόσης νωρίτερα

Πηγές Επιτροπής Εμβολιασμών: Στο τραπέζι η χορήγηση 3ης δόσης νωρίτερα

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης νωρίτερα, ανέφεραν πηγές της Επιτροπής σχολιάζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού. Συλλέγονται τα επιστημονικά δεδομένα, και εξετάζεται για τα άτομα άνω των 30 ετών, διευκρίνιζαν. 

Πηγές της Επιτροπής αποσαφήνιζαν ότι για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα, ενώ για τους κάτω των 18 ετών δεν έχει εγκριθεί η τρίτη δόση. 

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη. 

Την πρόθεσή του να επισπευθεί η τρίτη δόση του εμβολίου καταθέτοντας σχετική πρόταση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αποκάλυψε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στην παρέμβαση του για την τροπολογία που κατατέθηκε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Έχω ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, γιατί η ανοσία φθίνει σταδιακά. Να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους 4 μήνες και πιστεύω ότι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι μπορούν να αναταποκριθούν», σημείωσε χαρτακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ανέφερε ότι «εξαντλήσαμε όλα τα ενδιάμεσα στάδια» και πρόσθεσε ότι δεν εγείρεται κανένα συνταγματικό ζήτημα. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα