Ήμουν πεθαμένος και γύρισα - Συγκλονίζει γιατρός που διασωληνώθηκε. Ηχηρό μήνυμα στους ανεμβολίαστους

Συγκλονίζει η ιστορία ενός 49χρονου γιατρού ο οποίος στην κυριολεξία πήγε και ήρθε. Ο κύριος Χρήστος έδωσε για ένα μήνα μάχη με τον κορωνοιό στην εντατική, με τη μάχη να συνεχίζεται για 2,5 μήνες και σε κέντρο αποκατάστασης. Όλα αυτά πριν την διάθεση των εμβολίων.

Τώρα, πλήρως εμβολιασμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο του Βόλου ως εθελοντής για να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

Παράλληλα, συγκλονίζει η μαρτυρία μίας νοσηλεύτριας στο Γεννηματας για όλα όσα αντιμετωπίζει καθημερινά το προσωπικό στα νοσοκομεία. 

«Μπροστά στους 5 μήνες που πέρασα, της ταλαιπωρίας, της ανικανότητας του κινδύνου του θανάτου που βίωσα , πραγματικά νεκραναστήθηκα, ήμουν πεθαμένος και γύρισα», αναφέρει ο Πνευμονολόγος, Κωνσταντίνος Χρήστου.

49 ετών – χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα – ο Κωνσταντίνος Χρήστου πάλεψε με τον κορωνοιό για 1 μήνα στην μονάδα εντατικής θεραπείας ..

«Για 2,5 μήνες πήγα σε κέντρο αποκατάστασης , διότι είχα μία βαριά μυοπάθεια, μία βαριά αναιμία έπρεπε να μπορέσω να ξαναπάρω τις λειτουργίες του σώματός μου στα χέρια μου, να μπορώ να είμαι ανεξάρτητος , δεν μπορούσα ούτε να ξυριστώ, δεν μπορούσα να κάνω ούτε τις καθημερινές ανάγκες», λέει ο ίδιος. 

Τότε δεν υπήρχε το όπλο του εμβολίου.. σήμερα τριπλά εμβολιασμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο του Βόλου εθελοντικά για να βοηθήσει τους συναδέλφους του. «Πήγα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και βρέθηκα έξω από το δωμάτιο που κόντεψα να πεθάνω», δηλώνει ο κ. Χρήστου.

Γιατροί και νοσηλευτές 24 ώρες το 24ωρο δίνουν μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για να σώσουν χιλιάδες ασθενείς.. μία από αυτούς και η Σοφία Μάντη… που καθηλώνει με μία ανάρτησή της ... για τα όσα αντιμετωπίζει καθημερινά.

«Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία.
Εμβολιασμένος; Εννοείται οχι.
Ετών 39 με οξυγόνο.
Εδω Γεννηματάς. Μόλις έβγαλα τη στολή.
Στάζω, διψάω, φοβάμαι μαμά . .»

Και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους ανεμβολίαστους 

«Δεν πίστευαν αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ ότι θα τους συμβεί και αυτό είναι το πιο δύσκολο, το πιο ειρωνικό ότι "έλα μωρέ δεν βαριέσαι, σιγά μη γίνει σε εμένα" και όταν γίνεται μετά τι κάνουν; Προσεύχονται να βγουν όρθιοι και ζωντανοί και μου είπε χθες ένας συγκεκριμένα "ας βγω από δω ζωντανός και θα κάνω ό,τι χρειάζεται», δήλωσε η ίδια στο Mega. 

Όλα αυτά ενώ όλα δείχνουν πως θα αργήσει η αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα