Φοβάμαι μαμά – Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της νοσηλεύτρια. Τι λέει η ίδια

Φοβάμαι μαμά – Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της νοσηλεύτρια. Τι λέει η ίδια

Τα στοιχεία είναι απολύτως ενδεικτικά , η συντριπτικη πλειονότητα όσων καταλήγουν στις μονάδες COVID είναι ανεμβολίαστοι. Η ανάρτηση της νοσηλευτριας Σοφίας Μάντη από το Γεννηματας έγινε viral.

Μιλά για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, τους οποίους φροντίζει καθημερινά λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνά κάθε προσδοκια.

Από τους 21 ασθενείς στον θάλαμο μόνο 4 είναι εμβολιασμένοι.
«Βγήκα ένιωσα την ανάγκη , ένιωθα την ψυχή μου να σπάει ότι ίσως εάν γράψω κάποια πράγματα. Δεν περίμενα να έχει τέτοια ανταπόκριση», δηλώνει η νοσηλεύτρια Σοφία Μαντή.

Ήταν μια κατάθεση ψυχής από τη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», Σοφία Μάντη . Λίγα λεπτά μετρά την έξοδο της από τη μονάδα COVID αφού έβγαλε την ειδική προστατευτική στολή έκανε μια ανάρτηση στο facebook προσπαθώντας να παρακινήσει τους πιο δύσπιστους να εμβολιαστούν.

Τη σκληρή μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές που παλεύουν να κρατήσουν στη ζωή ασθενείς με κορωνοϊό περιγράφει μέσα από το σπαρακτικό μήνυμα της η νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη . Όπως λέει στη μονάδα COVID από τους 21 ασθενείς οι 4 μόνο έχουν κάνει το εμβόλιο .

«Είναι μια κατάσταση δύσκολη, πρέπει να έχεις γερό στομάχι για αυτούς τους ανθρώπους που τελικά δεν έκαναν τόσο καιρό αυτό που λένε οι επιστήμονες όταν μπαίνουμε εκεί βλέπουμε το φόβο στα μάτια τους είναι σαν κουταβια»,  δηλώνει η κ. Μάντη.

18 χρόνια υπηρετεί το στο εθνικό σύστημα υγείας η Σοφία Μάντη . Μέχρι πριν από λίγο καιρό ως εξειδικευμένη νοσηλεύτρια σε ορθοπεδικά χειρουργεία, αλλά και στο τμήμα εμβολιασμών . Τώρα στην πρώτη γραμμή δίνει μάχη με τον κορωνοϊό .

Με πολύωρες βάρδιες , πολλές φορές χωρίς ρεπό, και με ανάμικτα συναισθήματα μεταφέρει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται εκείνη και οι συνάδελφοι της που φορούν τις ειδικές στολές πριν μπουν στις κλίνες COVID .

Μια ακομη δυσκολη βαρδια ξεκινα για τη Σοφια Μάντη . Μας αποχαιρετά με το πιο δυνατό ηχηρό μηνυμα .

«Πάμε μαζί να τα καταφέρουμε, εμβολιαζόμαστε όλοι»

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα