Κορονοϊός - Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τριπλασιάστηκαν στους άνω των 60 ετών

Κορονοϊός - Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τριπλασιάστηκαν στους άνω των 60 ετών

Έσπευσαν μαζικά να κλείσουν ραντεβού μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο,  100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι

Ειδικότερα, ο ημερήσιος μέσος όρος των τελευταίων ημερών για ραντεβού πρώτης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών ήταν 2.600. Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, είχαν κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης από την ίδια ηλικιακή ομάδα.

Ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δίνει περιθώριο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου αλλιώς θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα.

 Αφού θα γίνεται η διασταύρωση θα επιβάλλεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ. Τα χρήματα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα πηγαίνουν όπως είπε ο πρωθυπουργός σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα χρηματοδοτείται το ΕΣΥ.

 «Είναι μια απόφαση που με βασάνισε προσωπικά. Αλλά είναι βαρύτερη η ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους ευάλωτους. Θα σωθούν ζωές με αυτή την απόφαση. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Οι άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτούν τα νοσοκομεία μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Από τους 580.000 ανεμβολιάστους άνω των 60 ετών, μόνο 60.000 εμβολιάστηκαν τους τελευταίους μήνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και είπε πως «αυτοί οι πολίτες πρέπει πρώτοι να προστατευθούν γιατί είναι αυτοί που αργούν πρώτοι να πάνε στο νοσοκομείο επιβαρύνοντας την κατάστασή τους», είπε.

«Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο» είπε ο πρωθυπουργός.

 «Η απόφασή μου -επαναλαμβάνω- σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία. Και μετά τα όσα ισχύουν για τους υγειονομικούς έρχεται τώρα να συμπληρώσει την εκστρατεία πειθούς την οποία ακολουθούμε επί μήνες»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα