Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι Λοιμωξιολόγοι την Τετάρτη - Στο τραπέζι οι μάσκες παντού

Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι Λοιμωξιολόγοι την Τετάρτη - Στο τραπέζι οι μάσκες παντού

Μάσκες παντού ανακοινώνει εκτός απροόπτου την Τετάρτη ο Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας θα προχωρήσει στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων θα αναφέρει και στην χρήση της μάσκας.

Σημειώνεται ότι αύριο θα συνεδριάσει και η Επιτροπή των Ειδικών και δεν αποκλείεται να εισηγηθεί και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Νωρίτερα, σήμερα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών γίνεται υποχρεωτικός. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους για να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας» ανέφερε.

 «Ο εμβολιασμός τους καθίσταται στο εξής υποχρεωτικός» τόνισε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως «στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στη Βρετανία ανακοινώθηκε το μέτρο της μάσκας παντού. Από σήμερα το πρωί η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, τις τράπεζες και τα κομμωτήρια.

Επίσης όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR μέχρι το τέλος της δεύτερης ημέρας από την άφιξή τους και να μπαίνουν σε απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης.

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα