Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή - Την κατακρεούργησε με 23 μαχαιριές

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή - Την κατακρεούργησε με 23 μαχαιριές

Συνολικά 23 μαχαιριές κατάφερε ο 49χρονος στη 48χρονη σύζυγό του, όπως προέκυψε από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό της άτυχης γυναίκας, η οποία βρέθηκε κατακρεουργημένη μέσα στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός τους, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την νεκροψία- νεκροτομή, οι μαχαιριές εντοπίζονται στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα. Αρχικά, αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για οκτώ μαχαιριές.

Ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία, μετήχθη νωρίτερα ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης, που τού απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος ως δράστης απολογήθηκε προανακριτικά ότι προέβη στο στυγερό έγκλημα επειδή πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Κατά πληροφορίες δε, ο ίδιος έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές.

Τη δολοφονία αποκάλυψε ο 49χρονος, όταν γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. Τη σορό της 48χρονης συζύγου του (με την οποία έχουν έναν 20χρονο γιο) εντόπισε λίγο αργότερα πλήρωμα περιπολικού, που μετέβη στην οικία τους. Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση του χώρου, οι οποίοι εντόπισαν ένα κυνηγετικό μαχαίρι, που φέρεται να είναι το μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας.

Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική ο συζυγοκτόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, ο δράστης είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική, μέσα στο 2020.

Τον Απρίλιο του 2020 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας χάπια. Τότε είχε διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική. Νοσηλεύτηκε 20 μέρες και μετά πήρε εξιτήριο. Τον Οκτώβριο του 2020, ο γιος του έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία και έπειτα από εισαγγελική παραγγελία νοσηλεύτηκε ξανά για 10 ημέρες. Ξαναπήρε εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καταγγελία στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία.

 Η ζωή της ήταν μαρτύριο, λέει ο γιος της

Για το ιστορικό νοσηλείας του πατέρα του σε ψυχιατρικές δομές, όπου έχει νοσηλευτεί δύο φορές, αλλά και το Γολγοθά που ανέβαινε η αδικοχαμένη μητέρα του, μίλησε στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου, ο 20χρονος γιος του 49χρονου, που σκότωσε με 23 μαχαιριές τη σύζυγο του, μέσα στο σπίτι τους, το βράδυ της Κυριακής (28.11.2021), στη Θεσσαλονίκη. 

“Είναι 20 χρόνια σχιζοφρενής και τους τελευταίους τρεις μήνες είχε υποτροπή. Ο άνθρωπος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του, αλλά δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ χάλια. Τους κρατάνε, τους επαναφέρουν και μετά τους βγάζουν. Δύο φορές νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες και μετά τον άφηναν. Η ζωή της μητέρας μου ήταν πολύ χάλια. Μαρτύριο κάθε μέρα. Μπροστά μου ήταν πιο κύριος, γι’ αυτό και έκανε ό,τι έκανε όταν έφυγα”.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα