Κρήτη: Τι αποκαλύπτει ο γιος της ηλικιωμένης που της έκαναν 5πλή δόση εμβολίου κατά του κορονοιού

Κρήτη: Τι αποκαλύπτει ο γιος της ηλικιωμένης που της έκαναν 5πλή δόση εμβολίου κατά του κορονοιού

Στο σοκ το οποίο υπέστησαν ως οικογένεια μετά την χορήγηση εκ παραδρομής, πενταπλής δόσης κορωνοϊού στην 73χρονη μητέρα του, αναφέρθηκε στην ΚΡΗΤΗ TV ο γιός της ηλικιωμένης, η οποία έλαβε χτες Παρασκευή 26 Νοεμβρίου εξιτήριο από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, έπειτα από προληπτική νοσηλεία.

Η 73χρονη παραμένει σε ανοιχτή επικοινωνία με τους γιατρούς ενώ αφού εκδήλωσε ήπια συμπτώματα πλέον είναι καλά στην υγεία της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νοσηλευτής εκ παραδρομής δεν «διέλυσε» το φάρμακο χορηγώντας της έτσι όλο το περιεχόμενο του φιαλιδίου.

 Ο ίδιος, αντιλήφθηκε εγκαίρως το λάθος του και ενημέρωσε αμέσως την ασθενή, όσο εκείνη ήταν ακόμα στο Εμβολιαστικό Κέντρο. 

«Ανέβασε λίγο πυρετό, η κλινική της εικόνα είναι πολύ καλή, αυτή ήταν και η αρχική σκέψη, εφόσον έδειχναν τα πράγματα ότι θα κυλίσουν ομαλά και δεν υπήρχε θέμα παρενεργειών, δεν έχουμε σκοπό να κινηθούμε σε διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Υπό άλλες συνθήκες δεν ξέρω τι θα γίνονταν, στην προκειμένη περίπτωση θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλίσουν ομαλά, τόνισε ο γιός της 73χρονης.

«Το πρώτο 24ωρο, κατά το οποίο δεν είχε συμπτωματολογία, το στρες και το ψυχολογικό βάρος ήταν πολύ μεγάλα. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για σοκαριστικό το περιστατικό, λόγω της ηλικίας υπήρξε η σκέψη να μην συμβεί κάτι κακό», επεσήμανε.

 Χαριτολογώντας, ο γιός της ηλικιωμένης ανέφερε πως η μητέρα του έχει «γερή κράση και ακόμη και έτσι φάνηκε πως τα εμβόλια είναι ασφαλή».

 Σε «ανθρώπινο λάθος λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας» από τη μια και του «εξουθενωμένου προσωπικού» από την άλλη, αποδίδει το συμβάν η διοίκηση του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί αποτελεί το γεγονός πως διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται στο Ηράκλειο.

 Τη στιγμή που τα περιστατικά κορωνοιού τα οποία χρήζουν νοσηλείας αυξάνονται δραματικά στο Νομό, ο Δ/ντης και οι γιατροί της μονάδας εισηγούνται κλείσιμο της ΜΕΘ Covid, αφού το περιορισμένο σε αριθμό και εξαντλημένο σε δυνατότητες προσωπικό, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει υπό τις παρούσες συνθήκες, καθιστώντας αδύνατη την ομαλή λειτουργία της κλινικής. 

Πάντως την ίδια ώρα, ο Νομός Λασιθίου αναδεικνύεται «πρωταθλητής» σε επίπεδο χώρας, στη «μάχη» των εμβολιασμών. 

neakriti