Παθολόγος του Κρατικού Νίκαιας: Στην αναμονή για χειρουργείο 16.000 ασθενείς

Παθολόγος του Κρατικού Νίκαιας: Στην αναμονή για χειρουργείο 16.000 ασθενείς

Με τηλεοπτικές της δηλώσεις, η παθολόγος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη μίλησε για το 4ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και τα χειρουργεία που μπαίνουν σε αναμονή. 

Αυτή τη στιγμή και πέρα από τη μετάλλαξη είναι ότι σε αυτό το κύμα, το τέταρτο, είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπως ήμασταν στο δεύτερο και στο τρίτο από άποψη αντιμετώπισης, από άποψη στελέχωσης των νοσοκομείων, από άποψη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, τόνισε μιλώντας στο Open.

Δυστυχώς φαίνεται ότι το τέταρτο κύμα θα είναι πολύ χειρότερο και πολύ πιο θανατηφόρο από τα προηγούμενα συμπλήρωσε. 

Όπως είπε η κ. Αγρογιάννη στο ΚΑΤ περιμένουν να χειρουργηθούν για διάφορες παθήσεις 16.000 ασθενείς ενώ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας 2.400.

Αυτά τα στοιχεία είναι επίσημα στοιχεία. Και αναρτώνται και στα site του κάθε νοσοκομείου. Μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση σε αυτά. Δυστυχώς, αυτό που λέμε ότι το σύστημα υγείας, από την έναρξη του κορωνοϊού έγινε δυστυχώς μονοθεματικό, έγινε μίας νόσου και συνεχίζει να είναι έτσι έχει αυτές της συνέπειες. Και όντως είναι σοκαριστικό να ακούμε 16.000, 2.400 και μιλάμε για πραγματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, επισήμανε.

Κοιτάξτε τα επείγοντα χειρουργεία προφανώς και γίνονται και αλίμονο να μη γίνονταν. Αυτά που έρχονται, τα βαριά τροχαία, οι πολυτραυματίες ή οτιδήποτε είναι άμεσα απειλητικό για τη ζωή. Από εκεί και πέρα ακόμα και ένα τακτικό χειρουργείο αν δεν γίνει όταν πρέπει σε 2-3 μήνες μπορεί να γίνει επείγον και έκτακτο, συμπλήρωσε.