Ηλεία: Ο πατέρας μου εντοπίστηκε νεκρός – 65χρονος εκπαιδευτικός παρασύρθηκε από χείμαρρο

Ηλεία: Ο πατέρας μου εντοπίστηκε νεκρός – 65χρονος εκπαιδευτικός παρασύρθηκε από χείμαρρο

Ένας άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η ξαφνική βροχόπτωση και ανασύρθηκε νεκρός στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού.
Η κακοκαιρία πλήτει την δυτική Ελλάδα, με την Ηλεία να βρίσκεται από το πρωί σε κλοιό κακοκαιρίας.

Ο 65χρονος εκπαιδευτικός, φέρεται να επιχείρησε να διασχίσει χείμαρρο με το όχημά του, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, ενώ εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανασύρθηκε από αρδευτικό κανάλι κοντά στον δρόμο. Στο σημείο επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

«Ο πατέρας μου εντοπίστηκε νεκρός. Δεν γνωρίζω πάρα πολλά κι εγώ. Είχε μια πτώση μέσα σε μία γράνα και είτε πέθανε από βαριά κατάγματα και τραύματα είτε από πνιγμό», δήλωσε η κόρη του 65χρονου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

«Έγινε σήμερα το πρωί γύρω στις 10.30. Από την κακοκαιρία. Κάποιο ρέμα τον παρέσυρε, δεν ξέρω, ακόμα δεν ξέρουμε κι εμείς καλά – καλά τι, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Περιμένουμε να γίνει μια νεκροψία να καταλάβουμε από τι έχει «φύγει». Από κάποιο ρέμα που έσκαγε εκείνη την ώρα από τη βαριά νεροποντή και ον παρέσυρε και τον πέταξε σε ένα ρυάκι, τον παρέσυρε μετά με το αυτοκίνητο. Αυτό ξέρουμε», πρόσθεσε.

Και συνέχισε «Το ρυάκι αυτό, η γράνα να το πω, ήταν αφύλακτη και δεν υπήρχε κάποια μπάρα προστασίας. Ήταν μια απότομη στροφή, χωρίς προστατευτικό, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει το νερό που κατέβαινε από τα αριστερά και να τον έβαλε μέσα. Χωρίς την μπάρα. Τώρα, αυτό σημειώνω γιατί προφανώς και παίζει ένα ρόλο. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί, έτσι; Κι ότι μπόρεσα να δω σαν αυτοψία εκείνη την ώρα που πήγα».

Ο δημοσιογράφος Κώστας Κουτσοβέλης τόνισε πως ίσως ο 65χρονος είχε σωθεί αν υπήρχε η μπάρα.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως στην περιοχή σημειώθηκε και σεισμός μικρής έντασης στην περιοχή της Ανδραβίδας και έχει φοβίσει την Ηλεία, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Γιάννη Σινάνη από το Lesvosnews.gr ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από θυελλώδεις ανέμους σάρωσαν σήμερα το βράδυ τη Λέσβο από δυτικά προς ανατολικά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πτώσεις δένδρων και πλημμυρισμένοι δρόμοι στο οδικό δίκτυο του νησιού της Μυτιλήνης, ακόμα και στο κέντρο της πόλης της.

«Έχουμε πλημμύρες σε σπίτια και σε μαγαζιά και οι επιτροπές ετοιμάζονται για τις καταγραφές των κτιρίων», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κούφελος.

«Η κλιματική αλλαγή δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο», σχολίασε για τη μεγάλη βροχόπτωση και τα προβλήματα που προκάλεσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, άλλα το πρόβλημα υπάρχει.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Δελημάρης περιέγραψε τι συνέβη στην Ναύπακτο, όπου από την κατολίσθηση, καταπλακώθηκαν δύο περιπολικά, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες.

Όλη την νύχτα, έβρεχε στην πόλη και ενδεχομένως η πίεση των νερών, οδήγησε σε αυτήν την κατολίσθηση.

Ο κ. Δελημάρης σημείωσε πως τα αντιπλημμυρικά έργα απέδωσαν με λίγες ζημιές για την περιοχή της Ναυπάκτου.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα