Κρήτη – Πήγαν στην κηδεία του αδικοχαμένου 16χρονου και κόλλησαν κορονοϊό

Κρήτη – Πήγαν στην κηδεία του αδικοχαμένου 16χρονου και κόλλησαν κορονοϊό

Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ του θανάτου ενός 16χρονου και του θείου του σε δεξαμενή μούστου στην Αγία Βαρβάρα στο Ηράκλειο και η τοπική κοινωνία είναι αντιμέτωπη με νέο σοκ. Δεκάδες παιδιά πήγαν να πουν το τελευταίο αντίο στον συμμαθητή τους και μολύνθηκαν από τον ιό. Συνολικά νοσούν 16 παιδιά και 2 καθηγητές, ενώ η ανησυχία παραμένει καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν και παιδιά από γειτονικά χωριά.
Έχασαν με τραγικό τρόπο και αναπάντεχα τον φίλο και συμμαθητή τους στο τραγικό δυστύχημα που έγινε σε οινοποιείο την περασμένη εβδομάδα στην Κρήτη. Πήγαν για το τελευταίο αντίο .  Η κηδεία όμως του αδικοχαμένου 16χρονου Χρήστου και του θείου του αποτέλεσε εστία διασποράς. 16 συμμαθητές του κόλλησαν τη νόσο.

Ήταν ένα τραγικό γεγονός δεν μπορούσες να το ελέγξεις, δήλωσε η Ελένη Καρδάση γραμματέας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας.

Λουκέτο στη Β’ Λυκείου
Εκτός από τους μαθητές θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και δύο καθηγητές του σχολείου, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα τέσσερα τμήματα της δευτέρας τάξης του λυκείου.

Υπήρξε μεγάλη διασπορά από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα, πρόσθεσε η κ. Καρδάση.

Δυστυχώς αυτό που παρατηρήσαμε τις τελευταίες ημέρες μια πολύ μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων στους μαθητές του λυκείου και εμείς το συνδυάσαμε με το γεγονός της κηδείας γιατί μοιραία δεν κρατούνταν οι κατάλληλες αποστάσεις και αρκετός κόσμος δεν τηρούσε τα μέτρα ατομικής προστασίας», Θοδωρής Βασιλόπουλος- διευθυντής Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας .

Τα παιδιά ευτυχώς το περνούν καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Υπάρχουν και μεγαλύτερα άτομα στην οικογένεια πιθανό να υπάρχουν γιαγιάδες παππούδες και με διάφορα άλλα υποκείμενα νοσήματα και αυτό μπορεί να κοστίσει, συμπλήρωσε.

Ο άτυχος μαθητής είχε πάρει μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, όμως, μέχρι πέρσι φοιτούσε σε αυτό της Αγίας Βαρβάρας, όπου και είχε τους περισσότερους φίλους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα