Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συμπαραστέκεται στην οικογένεια της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συμπαραστέκεται στην οικογένεια της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς

Συγκίνηση υπήρξε σε συνέδριο για τη βία εναντίον των γυναικών, στις εργασίες του οποίων συμμετείχαν οικογένειες των θυμάτων.  Το CSI Institute και η Περιφέρεια Αττικής ένωσαν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και οργάνωσαν την πρώτη εκστρατεία στην Ελλάδα με τίτλο Γίνε Άνθρωπος και στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας.

 Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο φορείς οργάνωσαν το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Στο συνέδριο συμμετείχε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία συγκλόνισε με την παρουσίαση των ρούχων της ημέρας της επίθεσης με βιτριόλι, οι γονείς και η αδελφή της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, η μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ μέσω βίντεο παρέμβαση έκανε και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Ιδιαίτερα συγκλονιστική ήταν η στιγμή κατά την οποία η Ιωάννα Παλιοσπύρου Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αγκάλιασε την αδελφή και τον πατέρα της άτυχης 26χρονης ενώ τα λόγια της μητέρας της Γαρυφαλλιάς “ράγισαν” καρδιές.

 “Ήταν ένα ανέμελο βράδυ του καλοκαιριού. 16 Ιουλίου του 2021. Λίγο μετά τις 10 χτυπάει το τηλέφωνό μου. Βλέπω έναν άγνωστο αριθμό. Θήρα γράφει. Αμέσως καρδιοχτυπώ. Είναι το παιδί μου εκεί σκέφτομαι. Απαντώ. Από το λιμενικό Φολεγάνδρου σας καλώ, μου λέει ένας κύριος. Σκέφτομαι αυτό που θα σκεφτόταν ο κάθε γονιός, ότι έχασε το κινητό της, τα χρήματά της, ίσως και να χτύπησε το πόδι της. Κάτι τέτοιο ελπίζω. Αλλά πάλι καρδιοχτυπώ. Απέναντι στο ακουστικό είναι μία τρεμάμενη φωνή που μου λέει ‘είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι η Γαρυφαλλιά σας δεν είναι εν ζωή'” ήταν μερικά από τα λόγια της μητέρας της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO