Νέο σοκ με 612 διασωληνωμένους και 93 νεκρούς σε ένα 24ωρο. Γολγοθάς χωρίς τέλος οι εφημερίες

Νέο σοκ με 612 διασωληνωμένους και 93 νεκρούς σε ένα 24ωρο. Γολγοθάς χωρίς τέλος οι εφημερίες

Στα όριά του έχει φτάσει πλέον το σύστημα Υγείας, με τις μολύνσεις να καταγράφουν καθημερινά σταθερά νούμερα πάνω από 7000, και χθες τις εισαγωγές να εκτινάσσονται πάνω από 600. Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τσουνάμι που θα έρθει τις επόμενες μέρες και για πρωτόγνωρες καταστάσεις που πρόκειται να ζήσουμε.

Ξέφρενη η πορεία της πανδημίας. Νέο σοκ με 93 ασθενείς να χάνουν τη μάχη με τον κορoνοϊό, 612 να είναι διασωληνωμένοι, ενώ οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έφτασαν μία ανάσα από τις 500 σε 24 ώρες.

Ρεβεγιόν με rapid test
Για ρεκόρ θανάτων έως τα Χριστούγεννα προειδοποιούν οι ειδικοί, προτείνοντας μάλιστα νέα αυστηρότερα μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές.

Πρόταση – βόμβα από τον καθηγητή Παυλάκη για ρεβεγιόν μόνο με εμβολιασμένους και rapid test στο χέρι.

Οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν είναι απεριόριστες, επισημαίνουν γιατροί και νοσηλευτές.

Γολγοθάς οι εφημερίες
Γολγοθάς οι εφημερίες για ασθενείς και υγειονομικούς.

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατά τη διάρκειά της έγιναν 74 εισαγωγές, ενώ και οι 36 ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες, και ένας ακόμα συμπολίτης μας είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Παράλληλα, 6 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε φορεία, ενώ στο Παπανικολάου νοσηλεύονται συνολικά 135 άτομα με κορoνοϊό.

Αντίστοιχη κατάσταση και στην Πάτρα, όπου στα νοσοκομεία της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 190 συμπολίτες μας με κορoνοϊό.

Σημειώνεται ότι σε όλη την Αχαΐα μόλις ένα κρεβάτι ΜΕΘ είναι ελεύθερο.

Στη δίνη και το Άγιο Όρος
Στη δίνη του κορoνοϊού και το Άγιο Όρος, όπου χθες χάθηκαν άλλοι δύο μοναχοί.

Η αναλυτική καταγραφή των περιστατικών όλο το διάστημα της πανδημίας στην Αθωνική Πολιτεία σοκάρει, αφού σύμφωνα με εσωτερική καταγραφή ο αριθμός των θανάτων σε όλες τις μονές φθάνει τους 31.

Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για την πρώτη δόση
Την ίδια ώρα αυξημένα είναι τα ραντεβού για τον εμβολιασμό το τελευταίο δεκαήμερο, με τους πολίτες να πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα για την πρώτη αλλά και την 3η δόση του εμβολίου.

Αναλυτικότερα, για την πρώτη δόση έχουν τριπλασιαστεί τα ραντεβού, ενώ πολύ καλά πάνε και τα ραντεβού για την 3η δόση. Σύμφωνα με τους ειδικούς η πορεία των εμβολιασμών θα κρίνει και το αν θα επιβληθούν νέα μέτρα.

Συνέλαβαν φαρμακοποιό για ψευδώς αρνητικά rapid test & πιστοποιητικά εμβολιασμού
Στη σύλληψη φαρμακοποιού από την περιοχή του Σουφλίου, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά rapid test και πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον COVID-19, πολιτών που είναι ανεμβολίαστοι, προχώρησε χθες Τετάρτη η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την παρακολούθηση του φαρμακείου που δε βρίσκεται πάντως μέσα στην πόλη του Σουφλίου, μετά από καταγγελίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο φαρμακοποιός «περνούσε» στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κορωνοϊού ως αρνητικά, ενώ οι πολίτες που αναφέρονταν δεν είχαν υποβληθεί σε αυτά.

Τα ψευδώς αρνητικά τεστ αφορούσαν και σε δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες.

Για το θέμα ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη και χθες έφτασαν στελέχη του στο Σουφλί, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έχουν επίσης ευθύνη.