Έκρηξη στο ιικό φορτίο στα λύματα έξι περιοχών. Στα ύψη οι διασωληνωμένοι. Λυγίζει το ΕΣΥ

Έκρηξη στο ιικό φορτίο στα λύματα έξι περιοχών. Στα ύψη οι διασωληνωμένοι. Λυγίζει το ΕΣΥ

Έκρηξη στο ιικό φορτίο στα λύματα έξι περιοχών της χώρας δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, δραματική αύξηση κατά 433% σημειώθηκε στο ιικό φορτίο στο Ηράκλειο, ακολουθεί η Κέρκυρα με 271%.

Τεράστια αύξηση κατά 157% κατεγράφη στα Χανιά, και ακολουθεί ο Άγιος Νικόλαος με 95%, το Ρέθυμνο με 86% και η Αλεξανδρούπολη με 37%.

Λυγίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Περισσότερες από 400 είναι οι εισαγωγές ημερησίως στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ σταθερά υψηλός παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ιού κρούει ο καθηγητής Τζανάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποκλείεται στις αρχές Δεκεμβρίου οι μολύνσεις από COVID να εκτοξευθούν στις 11.000 ημερησίως.

Η συζήτηση για τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων για τους ανεμβολίαστους παραμένει ανοιχτή. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής διενέργειας rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ.

Εφιαλτικές εφημερίες
Εφιαλτικές παραμένουν οι εφημερίες στα νοσοκομεία της επικράτειας. Γιατροί και νοσοκόμοι βρίσκονται στα όριά τους.

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και στη Βόρεια Ελλάδα, με μία ακόμα εφημερία στα όρια της ασφυξίας στο Ιπποκράτειο, όπου είναι γεμάτες και οι 28 κλίνες ΜΕΘ, και 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Με αφορμή το έγγραφο που έστειλε στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με το οποίο καλεί τα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, να προβούν σε μείωση τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων έως 80%, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι δε θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν.

Στο κόκκινο τα νοσοκομεία σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Στον Ευαγγελισμό σε λίγη ώρα ξεκινάει μια νέα εφημερία, και ήδη η πληρότητα αγγίζει το «κόκκινο», καθώς έχει φτάσει στο 90%, τόσο σε απλές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ.

Στο Ιπποκράτειο κατά τη διάρκεια της εφημερίας σημειώθηκε ρεκόρ εισαγωγών, οι οποίες στο σύνολό τους έφτασαν τις 94, ενώ 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται ΜΕΘ, και 8 σε ΜΑΦ.

Την ίδια ώρα, το Παπανικολάου ξεκινάει την εφημερία χωρίς κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Επίσης, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας άφησε την τελευταία του πνοή ένας καρδιολόγος 41 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανεμβολίαστος και νοσηλευόταν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Μπήκαν σε ΜΕΘ μετά τη γέννα δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη – Ήταν ανεμβολίαστες
Δύο ανεμβολίαστες έγκυες νόσησαν από κορονοϊό και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μετά τη γέννα τους.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε μια 26χρονη από τη Δράμα. Λίγες ημέρες μετά τη γέννα η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε μια 28χρονη γυναίκα από την Κατερίνη.

Η 28χρονη μεταφέρθηκε χθες στο Ιπποκράτειο από το ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλευόταν. Γέννησε με καισαρική και διασωληνώθηκε λίγο αργότερα λόγω επιδείνωσης της υγείας της.

Και στις δυο περιπτώσεις τα νεογνά είναι καλά στην υγεία τους.

Πέθανε από κορονοϊό 46χρονος αρχιμανδρίτης
Τη «μάχη» με τον κορονοϊό έχασε ο αρχιμανδρίτης Θεολόγος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 46χρονος αρχιμανδρίτης, κατά κόσμον Ιωάννης Ουζούνης, δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ο αρχιμανδρίτης Θεολόγος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας και η κηδεία του έγινε εχθές στις 12 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χαλκέων.

Σημειώνεται ότι από κορονοϊό νοσούν τόσο ο αδερφός όσο και οι γονείς του αρχιμανδρίτη, οι οποίοι νοσηλεύονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι.

Πάτρα: Σε υψηλά επίπεδα οι νοσηλείες – Δύο νεκροί στον «Άγιο Ανδρέα»
Εφιαλτική ήταν και η εφημερία στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα με δεκάδες διακομιδές. Παράλληλα, σε λίγες ημέρες είναι και ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Ανδρέα, με τις αρχές να φοβούνται το συνωστισμό.

Στα ύψη παραμένουν οι αριθμοί των νοσηλειών Covid 19 στην Πάτρα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται 90 άτομα στην κλινική, 13 στη ΜΕΘ, 2 στην Παιδιατρική και το μωράκι δύο μηνών στη ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής.

Στον «Άγιο Ανδρέα», 70 νοσηλεύονται στην κλινική covid 19 και 9 στη ΜΕΘ, ενώ εχτές δύο γυναίκες που νοσηλεύονταν στην εντατική άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Παράλληλα, έκτακτη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να συμφωνηθούν μέτρα ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στην Πάτρα, κατά την γιορτή του Πολιούχου την προσεχή Τρίτη, καθώς ήδη η εκτόξευση των κρουσμάτων στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες υγείας.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, και εκπροσώπους της Αστυνομίας και των υγειονομικών παραγόντων για να αποφασίσουν πως θα γίνει ο εορτασμός με ασφάλεια για την δημόσια υγεία και τήρηση των μέτρων προστασίας από το ιό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα